• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

08 Eylül 2010 07:40

Çubuk’ta 3 Ankara da 191 Mezarlık Alanı Mevcut

Ankara da 3 Tanesi Çubuk’ta Olmak Üzere Toplam 191 Yerde Mezarlık Var.

İlçelerdeki mezarlıklarla birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı toplam 191 mezarlık bulunduğunu kaydeden Çetin, mezarlıkların dağılımını şöyle açıkladı:

“Karşıyaka, Cebeci Asri, Bağlum, Akyurt (32), Altındağ (10), Ayaş (7), Çubuk (3), Elmadağ (14), Etimesgut (5), Gölbaşı (42), Kalecik (12), Kazan (16), Keçiören (6), Sincan (21) ve Yenimahalle (20). Çankaya, Mamak, Pursaklar ve Bala belediyeleri ise mezarlık sayıları ile ilgili henüz bize bilgi vermediler. Bilgi gelmeyen yerleri de saydığımızda Ankara’daki mezarlık sayılarımız artıyor.”

Ankara’nın en büyük mezarlığı olan Karşıyaka Mezarlığı’nda 12 bin boş mezar yeri ile 6 bin civarında aileye tahsis edilen lahit yer kaldığını belirten Çetin, “Şu anda boş olarak hazırda bekletilen, Ayaş yolundan Kırıkkale yoluna giderken ’Ortaköy Mezarlığı’ bulunuyor. Burada 85 bin lahit yapıldı. Ankara’da mezarlık sıkıntımız yok” diye konuştu.

Karşıyaka Mezarlığını günlük ortalama 2 bin kişinin ziyarete ettiğini kaydeden Çetin, 24 saat boyunca güvenliğin kameralar ve özel güvenlik şirketi tarafından sağlandığını belirterek, özel günler ve bayramlarda mezarlıkların araç trafiğine kapatıldığını, ziyaretçi ulaşımının ise midibüs ve EGO’dan gelen otobüslerle sağlandığını bildirdi. Çetin, engelli vatandaşların ziyaretleri için de özel araçlar kullanıldığını anlattı.

Mezarlıkların temizlik, bakım ve onarımının Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı ile özel temizlik şirketleri tarafından sağladığı

bilgisini veren Şükrü Çetin, mezarların yerini harita üzerinde gösteren Mezarlıklar Bilgi Sisteminin de (MEBİS) vatandaşlar tarafından ilgi gördüğünü sözlerine ekledi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.