• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

12 Şubat 2010 21:52

Çubuk’ta Ağaç Sevgisi Başlatıldı

cubuk agac dikmeÇubuk’ta 38 milyon metrekare alanda ağaçlandırma yapılması için çalışma başladı.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, geçmişte Çubuk’un ”Yeşil Çubuk” olarak adlandırıldığını anımsatarak, o yıllarda olduğu gibi ilçenin yeşile bürünmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

2010 yılının Çubuk’ta Ağaçlandırma yılı olacağını vurgulayan Başkan Özden, Aşağı Çavundur, Ağılcık, Akbayır, Gökçedere, İkipınar, İmamhüseyin, Kızılca, Kutuören, Tuğla, Tahtayazı mahalleleri ile Aşağı Emirler, Çit, Karaağaç, Karadana, Karaman, Kuyumcu, Sele, Sığırlıhacı, Susuz, Yukarı Emirler, Dedeler, Mutlu, Kızılöz, Yazlıca köylerinde toplam 38 milyon metrekare alanın ağaçlandırılacağını bildirdi.

Ağaçlandırmanın Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yapılacağını aktan Özden, konuyla ilgili şunları kaydetti: “lçemizin 1402 Ankara Savaşı’nın yaşandığı yıllarda her yeri ormanlarla kaplı bir ilçe olduğu tarihi bilgilerde geçmektedir. Biz, o yıllarda olduğu gibi olmasa da yıllar önce Yeşil Çubuk olarak bilinen ilçemizin eskisi gibi yeşil alanlara kavuşmasını arzulamaktayız. Bu konuda da gerekli çalışmaları yapmaya başladık. Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan ağaçlandırma çalışmalarına ilave olarak Çevre ve Orman Bakanlığımız da ağaçlandırma çalışmalarına başladı” dedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.