• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

26 Mayıs 2016 14:42

Çubuk’ta Bir İlk Kırmızı Mercimek Yetiştirdi

Çubuk’ta Bir İlk Kırmızı Mercimek Yetiştirdi

cubuk kirmizi mercimek uretimiGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından kurumun araştırma ve uygulama çiftliğinde ‘2016 Uluslararası Bakliyat Yılı’ dolayısıyla baklagil tohumlarının tanıtıldığı tarla günü gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Çubuk Taşpınar’da bakliyat üreticiliği yapan Mustafa Tamer de enstitünün önerdiği kırmızı mercimek tohumunu ektiğini ve verimli sonuçlar aldığını söyledi. Böylelikle ‘İç Anadolu Bölgesi’nde kırmızı mercimek yetişmez’ algısının yanlışlığını kanıtladığını ifade eden Tamer, yanında getirdiği kırmızı mercimek filizlerini katılımcılara gösterdi.

Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Mevlüt Şahin de enstitünün kurulduğu günden bugüne 94 yeni bitki çeşidi geliştirerek, tescilini yaptırdığını belirterek, halen bunların 35’inin orijinal tohumluğunun üretilerek çiftçilere verildiğini bildirdi. Şahin, 85 ayrı firmayla sözleşme yaptıklarına işaret ederek, geçen yıl 150 ton tohum ürettiklerini, gelecek yıl bu üretimi 300 tona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Etkinliğe Çorum, Çankırı, Ankara, Konya, Eskişehir’den çiftçilerin yanı sıra bu illerin ziraat odalarının temsilcileri ve konuyla ilgili araştırmacılar katıldı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.