• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

22 Mart 2010 00:56

Çubuk’ta Çiftçilere Bilgi Verildi

cubuk ilce tarim bilgiÇubuk İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından çiftçiler toprak analizi, gübreleme, toprağın yapısı ve toprağın sınıflandırılması gibi konularda bilgilendiriliyor.

Çubuk İlçe Tarım Müdürlüğü ilk olarak Taşpınar Mahallesi’nden başlayarak çiftçilere toprak analizi, gübreleme, reçete ve çiftçi kayıt defteri kullanımı hakkında çiftçilere bilgi veriliyor. İlçe Tarım Müdürü Cengiz Akbayrak ve Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürlüğü personellerinden M. Melda Koru, Emre Akci ve Zeynep Turan’ın katıldığı bilgilendirme toplantısında çiftçiler aklılların takılan tüm sorunlarını sorarak cevabını aldılar.
Bilgilendirme toplantınsın açılışını yapan Akbayrak, çiftçiye verilen destekleme ve ekecekleri alanları kiralamak zorunda kalan üreticilerin nasıl bir yol ve metot uygulaması gerektiği konular hakkında genel bilgiler verdi.

 Çiftçi Kayıt Sistemine üreticilerin kayıtlarını gün geçmeden yaptırmaları gerektiğini kaydeden Akbayrak, üreticilerinin daha çok desteklemelerden faydalanmasını istediklerini ifade etti.

Daha sonra söz alan Bitki Koruma Şube Müdürlüğü personellerinden M. Melda Koru, tarımda bilinçsiz ilaç kullanımından yaşanan sorunlar hakkında örnekler ile bilgi verdi.
Tarım ilacı için alınacak reçete ve çiftçi kayıt defteri hakkında da bilgi vere Koru, ”Üreticinin her ürün için ayrı ayrı doldurması gereken defterde, ürünün adı, tahmini üretim miktarı, kullanılan ilaç, gübre ve bitki gelişim düzenleyicilerinin markası, etkili maddesi, hangi hastalık veya zararlıya karşı kullanıldığı, dekar veya ağaç başına doz gibi bilgiler yer alıyor. Bu belge ürünü satarken ibraz etmeniz gereken bir belgedir” diye konuştu.

Bilgilendirme toplantısı daha sonra soru cevap şeklinde devam ederken, çiftçiler kendileri için düzenlenen bilgilendirme toplantılarının yararlı olduğunu söylediler.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.