• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

01 Ocak 2011 16:04

Çubuk’ta Coğrafi Bilgi Sistemi

Çubuk Belediyesi, Coğrafi Bilgi Sistemi Çalışmalarına Başladı.

cubuk aksiyon haber reklam ajans cubuk ilce haritasidir

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Coğrafi Bilgi Sisteminin akıllandırılmış kent demek olduğunu, kentin alt yapısı, üst yapısı ve yaşayanları kapsayan, sürekli canlı tutulması gereken bir sistem olduğunu söyledi.

Çubuk Belediyesi tarafından bu sisteme geçilmesi amacı ile Coğrafi Bilgi Sistemi Yürütme Kurulu kurulduğunu ifade eden Özden, sistemin sadece belediyeyi ilgilendiren bir çalışma olmadığını, bu çalışmanın tüm kenti ilgilendirdiğini bildirdi.

Başkan Özden, sistemin amacı hakkında şu bilgileri verdi:

‘Sistem sayesinde kentin takibi ve kontrolü, yatırım ve hizmet çalışmalarının en optimum, ekonomik ve en iyi koşullarda yerine getirilmesi, kentin bu gününü ve yarınını yaşayacak olan insanların ihtiyaçlarının tespiti, planlanması ve karşılanabilmesi sağlanacaktır. Belediyemizde kurulan Coğrafi Bilgi Sistemi Yürütme Kurulunun yapacağı çalışmaları şu şekilde sıralayabiliriz:

Harita altlıklarının bilgisayar ortamına aktarılması. Müdürlük arşivlerinde bulunan belgelerin sayısallaştırılması. Güncel verilerin toplanması için saha çalışmalarının yapılması. Kurulun ve personelin Coğrafi Bilgi Sistemi hakkında bilinçlendirilmesi ve bu konuda eğitimlerin verilmesi. Sayısal ve sözel verilerin güncelleştirilmesi çalışmalarının yapılması. Kurum içi müdürlükler arası sayısal ve sözel veri alış verişi koordinasyonun sağlanması. Bu kapsamda belediyemiz dışında diğer kamu kurum ve kuruluşları ile ortak çalışmalar yürütülmesi. Belediye gelirlerinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılması ve yapılan tüm bu çalışmaların web tabanlı uygulamalar ile tüm halkın kullanımına sunmak.’

İmar ve Şehircilik Müdürü Eyüp Kocabaş’ın başkanlığında çalışmalara başlayan GIS Yürütme Kurulunun, ilk olarak belediyenin mevcut durumunu belirleme çalışmalarına başladığı, bu çalışmalar çerçevesinde yazılım, donanım ve personelin bilgilendirmesi gibi çalışmaların yapılacağını vurgulayan Özden, ‘Yapılan tüm çalışmaların sonunda ilçemiz 2012 yılında Coğrafi Bilgi Sistemine tam anlamıyla geçecektir’ dedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.