• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

29 Temmuz 2010 13:32

Çubuk’ta Domates Hasadı Şenlikle Başlayacak

Çubuk’un eskiden en büyük köyü olan Akkuzulu mahallesinde domates hasadı ilk defa bu yıl “Akkuzulu Domates Şenlikleri” ile başlayacak.

 Akkuzulu Mahallesi Kalkındırma, Yaşatma ve Kültür Dernek Başkanı Fatih Küçük, mahalle halkının yetiştirdiği ürünleri yapılan şenlikle tüm Türkiye’ye duyuracaklarını söyledi.

 Son yıllarda yetiştirilen domates başta olmak üzere fasulye ve biber gibi sebzelerle Ankara’nın önemli oranda sebzesinin Akkuzulu mahallesinde yetiştirildiğini belirten Küçük, şöyle devam etti.

 “Üreticimizin ürettikleri sadece buraya has lezzeti, kapı kapı dolaşarak pazar arayarak değerinden daha az ücrete satması değil de, yerinde ve değerinde satmasını istiyoruz. Bunun içinde böyle bir şenlik yapmayı başkanımız ile birlikte planladık. Ben buradan tüm mahalle halkımız adına kendilerine ve ekibine teşekkür ederim.’

 Çubuk Belediye Başkan Lokman Özden, çalışkan ve üreten insanları motive etmek gerektiğini kaydederek ‘Akkuzulu mahallemizin insanları da gerçekten çok çalışkan ve üretken insanlardır. Ayrıca biz belediye olarak ilçemizin değerlerini gün ışığına çıkarmak istiyoruz. Bunun için de derneklerimize önderlik ederek, destek oluyoruz. Domates ve vişne şenliklerimizde bu şekilde derneklerimiz organize ediyor ve biz de kendilerine her türlü desteği veriyoruz. Amacımız ilçemizi her alanda olduğu gibi sosyal alanda, turizmde ve ekonomik alanda da etkin hale getirmektir’ dedi.

 Şenlik, 01 Ağustosta saat 16.00’da başlayacak ve gece geç saatlere kadar devam edecek.

 Şenliğe katılanlara yöresel ürünlerin yanında çubuk domatesiyle yapılmış melemen, ayran, bulgur pilavı ve bazlama ikram edilecek.

 Şenlik alanına kurulacak stantlarda mahalle halkı doğal ortamda yetiştirdikleri ürünleri hem gelen konuklara tattıracak hem de satış yapabilecek.

 Ankara Büyükşehir Belediyesinin Mehteran Bölüğünün konseriyle başlayacak şenlikte Türk Halk Müziği sanatçıları da sahne alacak. Sürpriz çekilişlerin, çeşitli yarışmaların ve halk oyunları gruplarının gösterilerinden sonra şenlikte, en güzel domates yetiştiricisi ve domates şenliği ağası da seçilecek.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.