• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

30 Mayıs 2011 17:55

Çubuk’ta En Çevreci Okul M. Kaleli

Çubuk’ta En Çevreci Okul M. Kaleli

 Çubuk’ta Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından en çevreci okul plaket ile ödüllendirilirken, çevreci öğrencilerine de çeşitli hediyeler verildi.

Çubuk Belediyesi ile MİRA ve ÇEVKO firmaları işbirliğinde yürütülen geri dönüşüm projesi kapsamında çevreye ve geri dönüşüme katkıları olan okula plaket verildi.

İlçe genelindeki okulların katıldığı yarışmada en çevreci okul olarak Muharrem Kaleli İlköğretim Okulunun seçildiğini söyleyen Çubuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Bektaş, başta okul müdürü olmak üzere, öğretmenlerine ve öğrencilerine Belediye Başkanı Lokman Özden adına teşekkür etti. Temizlik İşleri Müdürlüğü, MİRA ve ÇEVKO firmaları yetkilileri tarafından oluşturulan komisyon tarafından belirli kriterler çerçevesinde yapılan incelemelerin ardından en çevreci okulun belirlendiğini anlatan Bektaş, öğrencilerin özellikle atık pil ve ambalaj atıklarının toplanmasında ekiplerine çok büyük katkı sağladıklarını kaydetti. Çevre temizliğinin sadece belediye ekipleriyle yapılmasının mümkün olmadığını ifade eden Bektaş, kamu kurum ve kuruluşlarına, okullara ve ilçede yaşayan her bireye görev düştüğünü vurguladı.

Muharrem Kaleli İlköğretim Okulu yönetiminin ve öğrencilerinin ilçedeki tüm okullara örnek olmasını dileyen Bektaş, 4. İletişim, Dostluk ve Sanat Fuarında yer alan sahnede plaketi okul müdürü Mehmet Çelik’e taktim etti. Plaketi alan Çelik, bu ödülün kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, “Hayatımızın en anlamlı ödülünü kazandık. Bu ödül bizim için çok farklı” dedi.

Daha sonra atık pil ve atık ambalaj toplayarak çevre korunmasına katkı sağlayan öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.