• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

12 Aralık 2011 09:37

Çubuk’ta Engelliler Günü Kutlandı

Çubuk’ta Engelliler Günü Kutlandı

3 aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Karagöl Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin anne ve çocuklara hazırladığı program, Çubuk Aile Yaşam Merkezinde heyecan, neşe ve hüzün içinde kutlandı.

        Program başında Belediye Başkanı Lokman Özden sürpriz bir ziyaretle gelerek, hem kurum müdürünü, öğretmenlerini, kurucusunu çok memnun etti, hem de velilerin yüreğine  sıcak samimi yaklaşımı ve konuşmalarıyla su serpti.

“engellilerin ve ailelerinin yalnız olmadıklarını, gerek devletin gerekse yerel idare olarak kendilerinin daima yanlarında ve yakınlarında olduklarını belirterek, aslında bu alanda çok hayırlı işler yapıldığını engellilerin saklı odalardan çıkmalarına vesile olunduğunu, hayata katılımlarını sağlayan böyle merkezlerin yararlı olduğunu, bunların vicdanla yapılan hizmetler olduğunu söyleyerek, hükümetin engelliler konusunda çok daha geniş kapsamlı çalışmalar yaptığı müjdesini  verdi.”

Kurum Müdürü Nebahat Yalçın’a, bu işi gönülden bir sevgiyle yaptığının farkında olduğunu sözlerine ekledi.

Velilerden izin isteyip, Ankara’ da ki törene de yetişmesi gerektiğini söyleyip alkışlarla uğurlandı.

Saygı duruşu, istiklal marşı ile başlayan kutlama, Kurum Müdürü Nebahat Yalçın’ın “sizler her biriniz çok değerli birer kahramansınız, hoş geldiniz ” sözleriyle başladığı duygulu konuşması alkışlarla coşkuya dönüştü. Ardından kurumun öğretmenlerinden Zühal Yıldırım ve Fatma Çayır velileri bilgilendiren konuşmalarla takdir topladılar.

         KARAGÖL ÖZEL EĞİTİM KURUMUNUN Öğrencilerinin hazırladığı Artvin ve Trakya folklöründen hazırlanmış gösteriler çok alkış aldı.

Öğretmenlerinin taktıkları kanatla küçük bir meleğe benzeyen öğrencinin yaptığı “rap dansı”, tüm salonun tuttuğu tempoyla, keyfli anlar yaşattı.

Engelli annesi MERAL AKBAŞ sevgi anlatan şiiri, fizik rehabilitasyonu alan öğrencilerden RECEP DEMİREL de, annesine hitabeden  mektubuyla , yürekteki sızılara ulaştılar.
Kurumda yapılan çalışmaları anlatan geniş kapsamlı slayt gösterisi çok ilgi gördü.

Herkesin birbirinden farklı da olsa, sevinci hüznü beklentisi aynı ortak paydada birleşmişti. El ele gönül gönüleydiler.

Ardından aile yaşam merkezinin müzik grubu türkülerle güzel bir konser verdi.

Her türlü duygunun iç içe yaşandığı kutlama, Karagöl Özel eğitim Merkezinin birçok  etkinliğine getirilen yörenin saz söz sanatçısının çalıp söylediği  oyun havalarıyla çok eğlenceli bir biçimde sonlandırıldı.

Güne emeği geçen öğretmenler; Öner Demirci, Zühal Yıldırım, Fatma Çayır  usta öğretici Seda Şahin ve yardımcı personel,  veli misafir ve öğrencileri karşılıklı teşekkürlerle uğurladılar. Herkesin kurumun araçlarıyla evlerine ulaşmalarını sağladılar.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.