• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

05 Aralık 2009 22:06

Çubuk’ta Fatih Engelleri Aştı

fatih gulerÇubuk’ta herkesin yakından tanıdığı Halk Eğitim Müdürü Asım Güler’in Engelli oğlu Fatih Güler, Yaptıkları ile Herkesi Kendine Hayran Bırakıyor.

 

Yazdığı Şiirler Radyolarda Okunan Fatih Güler, Şimdi de Kendi Hayatını Anlattığı ‘İlk Çeyrek Yüzyıl’ İsimli Kitabını Yazıyor.

 

Konuşamayan, yürüyemeyen ve her türlü ihtiyacı annesi tarafından karşılanan Fatih Güler (32), yazdığı şiirlerini internette yayınlıyor. Birçok şiiri de radyolarda beğeniyle okunan Güler, bugün Ankara’nın Çubuk ilçesinde Yavuz Selim İlköğretim Okulu öğrencileri ile bir araya geldi.

Bilgisayar yardımıyla çocukların sorularını cevaplandıran Fatih Güler, hayata sıkı sıkı tutunduğunu ifade etti.

Güler’in; ‘Hangi şarkıları dinliyorsunuz?’ sorusuna ‘damardan tarzı’ yazması, ‘Hastalığınıza çare bulunsa ve iyileşseniz yapacağınız ilk şey ne olurdu?’ sorusuna ise ‘Aşkımın yanına koşarım” yazması, öğrencilerden büyük alkış aldı. Fatih Güler, ‘Gerçekleştirmek istediğiniz bir hayaliniz var mı? Sorusuna ise ‘Adımı ölümsüzleştirmek isterdim’ yazdı.

Fatih Güler’in 32 yıldır bir an olsun bile yanından ayrılmayan annesi Semahat Güler, “Fatih sabah kalktığında kahvaltısını yapar. Bu uzun sürer, 1.5-2 saat. Daha sonra bilgisayarın başına geçer va acıkana kadar şiir yazar. Akşamları ise MSN’den arkadaşları ile konuşur. Müzik dinler, gazeteleri okur. Genel kültürü çok iyidir” diye konuştu. Oğlunun bilgisayar kullanmayı babasından öğrendiğini söylen anne Semahat Güler, “Bilgisayarı şimdi babasından iyi kullanıyor” dedi. Fatih’in şiir kitabını 5 yılda yazdığını anlatan anne Semahat Güler, daha sonra internetteki paylaşım sitesindeki arkadaşları ile birlikte iki tane şiir kitabı çıkardığını ve bunların gelirlerini Mehmetçik Vakfı ile eğitim yararına bağışladığını söyledi. Anne Semahat Güler, oğlunun şimdi de kendi hayatını anlatan ‘İlk Çeyrek Yüzyıl’ isimli kitabını yazdığını söyledi.

Fatih Güler’in Çubuk Halk Eğitim Müdürü olan babası Asım Güler ise, eşiyle 15 yıl köylerde öğretmenlik yaptıklarını ve oğlunun kendi dersini dinleyerek okuma-yazma öğrendiğini söyledi. Asım Güler, “Biz hiçbir şeyin farkında değildik. Bir gün kâğıt kalem istedi. Bir iki saat uğraştı. Kâğıda ‘Hep seni sevdim baba’ yazmıştı” dedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.