• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

13 Eylül 2010 12:00

Çubuk’ta Festivalin Sadece Adı Değişti

Turşu diğer ürünleri gölgeledi 5 yıllık festivalin ismi değişti.   

 

Çubuk’ta 5 yıldan bu yana düzenlenen “Uluslararası Turşu Festivali”nin adı “Kültür Festivali” olarak değiştirildi.

Bugüne kadar “Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali” olarak düzenlenen festivalin, ilçede üretilen tüm yöresel ürünlerin ön plana çıkarılması amacıyla adının değiştirilmesine karar verildi. 16-19 Eylül tarihleri arasında “6. Uluslararası Kültür Festivali” olarak kutlanacak festivalin hazırlıkları kapsamında, ilçenin giriş ve çıkışları ile aydınlatma direkleri, bayrak ve flamalarla süslenirken, otobüsler, dolmuşlar, bilboardlar ve iş yerlerinin camlarına afişler asıldı.

Yabancı konuklar

16 Eylül’de saat 14.00’da kortej yürüyüşüyle başlayacak festivalin açılışında, Polanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Romanya, KKTC, Belarus ve Slovakya’dan katılacak olan ekipler, ülkelerinin kültürel özelliklerini yansıtan gösterilerle renk katacak.

Çeşitli konserler, yerli ve yabancı halk oyunları, animasyon gösterileri, spor gösterileri, defileler, çeşitli yarışmalar ile havai fişek gösterilerinin yer alacağı festival kapsamında açılan stantlarda yöresel ürünlerden turşu, baklava, salçanın yanı sıra organik olarak üretilen domates suyu, vişne reçeli, homaça, tarhana, bazlama, dolma, kavun ve karpuz satışı yapılacak. Ayrıca oluşturulan Kültür Sokak’ta, el işi göz nuru ürünler, çeşitli tarihi ürünler, günümüzde unutulmaya yüz tutmuş sanatlar, fotoğraf ve resim sergileri yer alacak.

Yarışmalar hediyeler

Bu arada yabancı konukların katılımıyla turşu yeme yarışması ile turşu üreticilerinin katılacağı çeşitli yarışmaların de yer alacağı festivalde çeşitli sürpriz hediyeler de verilecek.

Festivalde, ilçeye katkı sağlamış ve ilçe tarafından benimsenmiş siyaset, bürokrat, ilim, bilim, eğitim ve ekonomi alanlarında faaliyette bulunan kişilere de “2010 yılının ‘en’leri” ödülleri sunulacak.

 

hürriyet

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.