• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

05 Ağustos 2010 17:02

Çubuk’ta Fırınlara Ramazan Öncesi Sıkı Denetim

Yaklaşan Ramazan ayı öncesi Ankara’nın Çubuk İlçesinde zabıta ve sağlık ekipleri, ekmek ve simit fırınlarına baskın düzenledi.

Ramazan ayının yaklaşması dolayısıyla rutin kontrollerini sıklaştıran zabıta ve sağlık ekipleri, ekmek ve simit fırınlarında sabahın ilk saatlerinde denetim yaptı.

Denetimlerde, fırınlarda çalışanların kılık kıyafetleri, portör muayene kayıtları, fırınların temizliği, ham maddelerin saklanma şartları, soyunma odaları, ürünlerin son kullanma tarihleri ve ürünlerin gramajları titizlikle incelendi.

İlçedeki 11 fırını denetleyen zabıta ve sağlık ekipleri, sağlık koşulları yetersiz olduğu gerekçesiyle 3 iş yeri hakkında suç zaptı tuttu.

Denetim ekipleri, kirli olan pasa bezi ve zabıta ekiplerince imha edilirken, son kullanma tarihi geçen katkı maddeleri de imha edildi.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, denetimlerle ilgili, diğer aylarda olduğu gibi Ramazan ayında da halkın sağlıklı, temiz bir şekilde ekmek tüketebilmesi için denetimleri sıklaştırdıklarını söyledi.

Halkın sağlığıyla oynayan, sağlıksız ortamda üretim yapan fırınlara asla izin vermeyeceklerini kaydeden Özden, halkın en temel besin maddesi olan ekmeğin üretildiği fırınların denetiminin aralıksız süreceğini ve bu konuda kesinlikle taviz gösterilmeyeceğini açıkladı.

Başkan Özden vatandaşların karşılaştıkları olumsuzlukları ‘Alo 153’e haber vermelerini istedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.