• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

02 Ekim 2010 12:07

Çubuk’ta Girişimcilik İklimi Geliştirme Projesi Yapıldı

Çubuk’ta Meslekî Eğitim Sektöründe Girişimcilik İklimi Geliştirme Projesi yapıldı.

Developing an Entrepreneurial Climate in VET Sector (ENTReVET)

ENTReVET projesi Almanya, Türkiye, Slovenya ve Lituanya olmak üzere 4 ülke ortaklı bir projeye Çubuk’tan Çubuk Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi katıldı.

Proje sahibi Halle Alman Meslekî Eğitim Akademisidir (BBI). Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ve Tekniker Eğitim Kültür Sağlık Vakfı (TEK-SAV) projede ortak olarak yer almaktadır.

Proje sürecince, öğrencileri öğrenmeye ve yeniliğe teşvik etmek için öğrenen merkezli yaklaşımları desteklemek, yeni ve var olan pedagojik modelleri, araçları ve uygulamaları pilot meslek okullarında test etmek, geliştirmek ve yaygınlaştırmak amaçlandı.

Proje sayesinde kurulan sosyal ortaklık şemsiyesi altında meslek okulları için bir etiket oluşturulacak, işletmeler ile okullar arasında yakın bir işbirliği sağlanacaktır. Proje kapsamında seçilen beş pilot kurumda Mini Şirketler kurulmuş, bu şirketlerin amacı ise mesleki eğitimde girişimcilik bilincinin geliştirilmesi ve süreçlerin yaparak, yaşayarak öğretilmesi oldu.

Bu amaçla Ankara Çubuk Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin kurmuş olduğu “Onbir AB Tekstil Gıda Ticaret Limited Şirketi”nin açılışı 05.03.2010 tarihinde yapıldı.

Açılışa; İlçe Milli  Eğitim Müdürü, Çubuk Belediye Başkanı, Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü, TEK-SAV Başkanı, Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü Kadın Eğitimi Şube Müdür V., Ankara Olgunlaşma Enstitüsü, Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Beypazarı Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Çubuk Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesinin Müdürleri, öğretmenleri ve bu okullarda kurulan Mini Şirketlerin Genel Müdür ve Yardımcıları ile Çubuk Sakinleri katıldı.

Açılıştan sonra Çubuk Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesinde proje çalışmalarında bugüne kadar neler yapıldığı, bugüne nasıl gelindiği ve bundan sonra planlanan faaliyetlerle ilgili toplantı yapılmıştır.

Proje süresi 2008–2010 yıllarını yapılmıştı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.