• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

05 Haziran 2011 13:25

Çubuk’ta Haşereler İlaçlanıyor

Çubuk’ta Haşereler İlaçlanıyor

Çubuk Belediyesi tarafından Şubat ayında başlatılan larva ve ilaçlama çalışmaları devam ediyor.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, yaptığı açıklamada, Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe sınırları içerisinde bulunan sulak alanlar, ahır çevreleri, dere yatakları, parklar ve çöp toplama alanlarında yapılan ilaçlama çalışmalarının devam ettiğini, çalışmalarda bu güne kadar 84 litre sıvı larvasit, 702 adet tablet larvasit ve 215 kilogram toz larvasit kullanıldığını belirtti.

Özden, zararlı haşerelerin üreme noktalarında yapılan ilaçlamayla, vatandaşların daha temiz bir ortamda yaşamasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Yerleşim yerlerinin yoğun olduğu bölgelerde ilaçlamayı, sabah 05. 00 ile 09. 00 saatleri ve gece 21. 00 ile 24. 00 saatleri arasında yaptıklarını vurgulayan Özden, diğer saatlerde de yerleşim yerleri dışındaki alanlarda çalışma yaptıklarını, mümkün olabildiğince vatandaşların ilaçla karşılaşmamasına dikkat ederek, haşereyle mücadele etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Bu yıl özellikle haşerelerin üremesine neden olabilecek bataklıkların kurutulması için çalışmalar yapıldığına dikkati çeken Özden, Çubuk Çayı başta olmak üzere ilçe genelindeki dere yataklarının Büyükşehir Belediyesi ve Çubuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından temizlendiğini de dile getirdi.

Özden, “Çay ve dere yataklarında yapılan temizleme çalışmaları da uçkunla mücadelede bir avantaj olmuştur. Bu çalışmalarda ve ilaçlama çalışmalarında bize destek olan başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek’e ve Çevre Koruma Daire Başkanlığı’nın ekibine ilçem adına teşekkür ederim”dedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.