• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

19 Ağustos 2010 21:05

Çubuk’ta İhtiyaç Sahiplerine İftar Yemeği

ANKARA – Çubuk’ta 20 yıldır ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek veren aşevinin ocağı bu ramazanda da tütüyor.

Yeşil Çubuk Parkı’nın karşısındaki binanın alt katında burulan aşevi muhtaçlara 20 yıldır sıcak yemek pişiriyor.

Kapılarına gelen hiç kimseyi boş çevirmediklerini belirten aşevi sorumlusu Muzaffer Kalaycı, ‘Her gün bin kişiye sıcak yemek verdiklerini ifade etti.

Kalaycı, ‘Ramazan ayında geleneksel hale getirdiğimiz ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıtımı hizmetimizi büyük bir azimle sürdürüyoruz. Bizim aşevine gelen her kim olursa olsun ona sıcak yemeğini veriyoruz. Biz burada ne isim ne kimlik ne de ihtiyaç sahibi olup olmadığını soruyoruz. Buraya geldiyse en azından o gün ihtiyacı var diye düşünüyoruz ve uzattığı elini boş çevirmiyoruz. İftardan iki saat önce başlayan yemek dağıtımımız iftara kadar sürüyor’ dedi.

Yemeklerin ilçe esnafının ve vatandaşlarının katkılarıyla yapıldığını kaydeden Kalaycı şöyle konuştu:

‘Bizde gönüllülük esastır. Bizim burada aşçılarımızdan çalışanımıza kadar herkes gönüllü olarak Ramazan boyunca ücretsiz çalışmaktadır. Burada yaptığımız yemekler esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın getirdiği yemeklik malzemelerle yapılmaktadır. Yardım yapacak hayırseverlerden biz kesinlikle para kabul etmiyoruz. Paranın yerine yemeklik malzemeleri getirirler. Biz de elimizdeki malzemelerle her gününün menüsünü, vatandaşa sormak sureti ile isteklere göre yemek menüsü belirliyoruz.’ Günlük 4 çeşit yemek hazırladıklarını söyleyen gönüllü aşçı Cemal Culha (68) ve Emin Şahin (58) de yaptıkları işin kendilerine haz verdiğini ve mutlu olduklarını ifade ettiler.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.