• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

08 Kasım 2010 11:40

Çubuk’ta İmar Çalışması

Çubuk Belediye Başkanı Özden, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce yürütülen projelerle ilgili meclis üyelerine bilgi vererek, imarda yapılan hizmetlerin tümünde yerindelik ve ihtiyaca uygunluğa önem verdiklerini söyledi.

cubuk aksiyon haber reklam ajans cubuk ilce haritasidir

İlçede kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda büyük katkılar sağlayacağına inandıkları projelerden birinin de üniversite olduğunu ifade eden Özden, ‘Bu nedenle de ilçemizin üniversite şehri olması konusunda imar müdürlüğümüzce çeşitli çalışmalar yapılmıştır. İlçemize kurulması düşünülen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi için Yıldırım Beyazıt Mahallesinde 500 dönüm, Yavuz Selim Mahallesinde 1500 dönüm, Kargın Mahallesinde 3300 dönüm ve Kızılöz Mahallesinde de 2000 dönüm olmak üzere toplam 7 bin 300 dönümlük alanın, tahsisi konusunda çalışmalar yapılmıştır’ dedi.

Özden, TOKİ işbirliğiyle Aşağı Çavundur Mahallesi’ne 484 konut yapımı için ihalenin gerçekleştirildiğini dile getirerek, ‘Önümüzdeki aylarda inşat çalışmaları başlayacak. Bu bölgede konutlarla birlikte ilköğretim okulu, ticaret merkezi, bir adet sosyal tesis, bir adet cami ve gerekli alt yapı çalışmaları ile çevre düzenlemesi yapılacaktır’ diye konuştu. Canlı hayvan pazarının şehir merkezinde kaldığını ve bu nedenle işlevselliğini yitirdiğini anlatan Özden, ‘Pazarı Organize Hayvancılık Bölgesi’nin yakınında bulunan ve tahsisi alınan 35 bin metrekarelik alana taşınmasıyla ilgili çalışmalar başlatıldı. Yapılacak pazar ilçe ekonomisine çok büyük katkılar sağlamakla birlikte, hem vatandaşın sağlığı hem de üreticinin sorunlarının çözümü için bu uygulama hayata geçirilecektir’ dedi.

         Özden, imarı ve planı olamayan bir şehrin hiçbir şekilde sağlıklı gelişemeyeceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: ‘Biz göreve geldiğimiz günden itibaren İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüze çok önem verdik ve hem teknik personel yönünden, hem de teknik araç ve gereç yönünden müdürlüğümüzü güçlendirdik. İnşaat ve arazi ölçümlerinde kullanmak üzere GPS ölçüm aleti ve 2 adet araç aldık. Akabinde ilçe merkezinde ve bağlı mahallelerimizde 2450 hektarlık alanda imar planı revizyon çalışmalarına ve ilçe merkezinde 28 hektar alanda kentsel dönüşüm projesi için çalışmalarımıza başladık. Ayrıca ilçemizin yeşille bütünleşmesi ve yaşanılabilir bir kent olması için de, ilçemizin muhtelif mahallelerinde ve orman köylerinde 3800 hektarlık alan oluşturarak ağaçlandırması için girişimlerde bulunduk. Biz bu çalışmalarımızda ilçemizin 100 yılını düşünerek hareket ediyoruz. Günü kurtarmanın peşinde değiliz. Bunun içinde İlçemiz Yenice-Esenboğa – Güldarpı imar planı çalışmalarını yaparken Çubuk-Ankara yolu koridorunda Esenboğa Havalimanı Kavşağından ilçemize kadar olan yerde metro istasyonlarını ve güzergahını planladık.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.