• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

22 Şubat 2010 23:53

Çubuk’ta İş Yerlerinde Ruhsat Denetimi

denetleme cubukÇubuk Belediyesi ilçe sınırları içinde bulunan iş yerleriyle ilgili başlattığı envanter çalışmasında 1680 iş yeri tespit ederken, ilçede faaliyet gösteren iş yerlerine yönelik ruhsat denetimlerini de sıklaştırıldı.

         Zabıta Müdürlüğü tarafından yürütülen envanter çalışmalarında 1680 iş yerin tespit edilirken bu iş yerlerinden 980 iş yerin ruhsatının bulunduğu ve 700 iş yerinin de ruhsatının bulunmadığı kaydedildi.

İlçe genelinde ruhsatlarına uygun faaliyet göstermeyen iş yerlerine göz açtırmayan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sıhhi umuma açık istirahat ve eğlence yerleri ile 2. ve 3. sınıf gayri sıhhi müesseselere, mevzuat usulüne uygun ruhsatlandırma çalışmaları başlattı. Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürü Orhan Ünal, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmayan işletmelerin faaliyette bulunmalarının yasal bir suç olduğunu hatırlatarak, ’’İlçemiz sınırları içersinde faaliyet gösteren iş yerlerine denetim yaparak ruhsatsız olanlara tutanak tutuyoruz. Ruhsatı olmayan iş yerlerinin 15 Mart 2010 tarihine kadar müracaat ederek ruhsatlarını almaları gerekmektedir. Yaptığımız denetimlerde verilen süre içerisinde ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilen ve ruhsatını almayan iş yeri hakkında yasal işlem yapılacaktır’’dedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.