• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

22 Ekim 2010 11:01

Çubuk’ta Kurban Bayramı Öncesi Önlemler Alındı

Çubuk’ta Kurban Bayramı için tüm önlemlerin alındığı bildirildi.

kaymakamlik meftun dalli

Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, vatandaşların bayramını huzur, güven ve sağlıklı bir ortam içinde geçirebilmeleri için bir dizi önlemlerin alındığını kaydetti.

Çubuk’un İç Anadolu Bölgesi’nin en yoğun hayvancılık yapılan bölgesi olduğunu hatırlatan Dallı, bu nedenle bayramı tedbirlerinin çok önceden alındığını söyledi. Dallı şunları kaydetti.

“Bilindiği üzere Ankara’nın büyük oranda kurban ihtiyacını karşılayan ilçemizde kurban satışları ve kurban kesim yerlerinde yoğunluk olmaktadır. Bu nedenle herhangi bir aksaklık yaşanmaması için belediyemiz ve ilgili kurumlarla birlikte bir dizi tedbirler alınmıştır. İlçemizde kurbanlık hayvan satış yeri olarak belediyeye ait hayvan pazarı tespit edilmiştir. Hayvan pazarı dışında hayvan satışı yapılmayacaktır. Aksi halde hayvan satışı yapan hayvan sahiplerine yasal işlem yapılacaktır” dedi.

Sağlıklı olduğunu gösteren belgeleri bulunmayan hayvanların satışına izin verilmeyeceğini belirten Dallı, belgesiz hayvan sevk eden hayvan sahiplerini tespit etmek için ilçe girişlerinde ve hayvan pazarında kolluk kuvvetleri, ilçe tarım müdürlüğü ve belediyede görevli veteriner hekimlerce oluşturulan ekiplerin sürekli denetimler yapmaya başladığını kaydetti.

Dallı kurban kesimine ilişkin şu bilgileri verdi: “Vatandaşlarımız kurbanlık hayvanlarını, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığından çalışma izni almış ilçemizdeki kombinada kesebilecekleri gibi köylerde ve önceden belirlenmiş kesim yeri bulunmayan yerlerde kendi bahçelerinde usulüne uygun olarak ve çevreye zarar vermeyecek şekilde kesebilirler. Cadde, sokak ve park gibi kamu alanlarında kurbanlık hayvan kesimleri yasaklanmıştır. Cadde ve sokakları kurban kesim yeri olarak kullananlar ile kurban kesiminden sonra kan, atıklar ve iç organlarını sokak ve caddelerde bırakanlara gerekli yasal yaptırımlar uygulanacaktır” diye konuştu.

Kurbanlık hayvanlarının kasaplar ve eğitim görmüş ehil kişilerce kesilmesi gerektiğini ifade eden Kaymakam Dallı, kurbanlık hayvanların derileri ile bağırsaklarının temizlendikten sonra usulüne uygun tuzlanması gerektiği ve yetkili kurumlara teslim edilmesinin ülke ekonomisi açısından önemli olduğunu söyledi.

Kaymakam Dallı, ilçe halkının ve kurban kesimi nedeniyle ilçeye gelen vatandaşların Kurban Bayramını huzur ve refah içinde geçirebilmesi için tüm kurumların gerekli tedbirleri aldığın kaydetti.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.