• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

19 Kasım 2010 10:32

Çubuk’ta Kurban Bayramlaşması Yapıldı

Çubuk’ta Kurban Bayramlaşma törenleri düzenlendi.

Mehmet Akif Kültür Merkezin de yapılan bayramlaşmaya Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Belediye Başkanı Lokman Özden, Jandarma Üsteğmen Murat Tiryaki, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Memiş, Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi ve Mehmet Kuzal, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, oda başkanları ve kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri katıldı.

İlçedeki bayram kutlamalarında vatandaşların ilgisinin giderek artmasından memnuniyet duyduğunu belirterek ‘Bayramlar, mili ve kültürel değerlerin bir kez daha hatırlandığı özel ve önemli günlerdir. Herkesin özellikle büyüklerini ve komşularını ziyaret ederek onları sevindirmelerini temenni ediyorum. Kurban Bayramı olması nedeniyle kurban kesiminde cevre kirliliği oluşturulmamasına ve kurbanların atıklarını gelişi güzel atılmamasını özellikle istirham ediyorum. Her yıl olduğu gibi bu yılda kurban derilerini Türk Hava Kurumu’na bağışlanması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini özellikle istiyorum. Birlik ve beraberlik, kardeşlik içerisinde nice bayramlarda buluşmak üzere bütün herkesin Kurban Bayramını kutluyorum’ dedi.

Birlikteliğin rahmete dönüştüğünü vurgulayan Başkan Özden, ilçede belediye tarafından yapılan hizmetlerde de kendilerine destek oldukları için sivil toplum örgütleri ile kamu kurum ve kuruluşu yöneticilerine teşekkür etti.

Mehmet Akif Kültür Merkezi’ndeki bayramlaşmadan sonra mülki amirler İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ile Jandarma Komutanlığı’na giderek buradaki görevlilerle bayramlaştı.

Jandarmadaki ziyaretinden sonra huzur evini ziyaret eden Başkan Özden ve meclis üyeleri buradaki yaşlıların bayramlarını da kutlayarak onlarla bir süre sohbet ettiler.

Huzurevinde kalan 75 yaşındaki Miyase Mortepe, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrunnisa Gül’ün kendisini ziyaret ettiğini ancak yakınlarının kendisini görmeye gelmediğini söyleyerek gözyaşlarını tutamadı.

Hasan Tümtürk (85) de önceden aldığı şekeri ziyarete gelenlere ikram ederek, ‘Bayramda birileri gelir diye 5 kilo şeker aldım. Her bayram alıyorum ancak çok fazla ziyaretçi gelmiyor. Bu bayramda sizlere nasip oldu. Şekerimizi aldık, kapımızı açtık, bekliyoruz, özlediğimiz yakınlarımız gelirse diye’ diye konuştu.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.