• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

17 Şubat 2009 23:31

Çubuk’ta Öğrenciler 77 Proje Yaptı

Çubuk’ta Öğrenciler 77 Proje Yaptı

Çubuk’ta öğrenciler için açılan Matematik, Fen Bilgisi ve Teknoloji-Tasarım Uygulama Atölyesinde miniklerin geliştirdiği 77 proje Milli Eğitim Bakanını bekliyor.

19 Şubat 2009 Perşembe günü saat 10:00 da Esenboğa Airport Otelde yapılacak tanıtım toplantısı ve proje sergisine, minik ellerin ve minik beyinlerin tasarlayıp geliştirdiği bir birinden değerli 77 proje Millî Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik’i bekliyor.

Matematik, Fen Bilgisi ve Teknoloji-Tasarım Uygulama Atölyesi hakkında bilgi veren Çubuk Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak şunları söyledi; “ İlçemiz ilköğretim okullarında okuyan 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin matematik, fen bilgisi ve teknoloji-tasarım ders programlarında ki kazanımları günlük yaşamda kullanmalarını sağlayarak, projeyle öğrenme, bilimin çevre ile ilişkisini anlama, düşünsel zenginliğini heyecanla yaşama, girişimcilik ruhunu oluşturma ve uygulamalı eğitimle öğrencilerin rehabilite edilmesi gibi becerilerin kazandırılması amacıyla “Matematik, Fen Bilgisi ve Teknoloji – Tasarım Uygulama Atölyesi” projesi hayata geçirilmiştir” dedi.

Projenin öğrencilere katkılarını da anlatan Toprak, sözlerine şöyle devam etti:”Bu proje ile istekli ve yetenekli 90 öğrenci belli bir plan dâhilinde belirlenerek 3 ay süresince 6 alan öğretmenimizle uygulama atölyesinde; deney, ekip çalışması, bilimsel proje hazırlanması gibi uygulamalı etkinlikler düzenlemiştir. Bu uygulamalı çalışmalar sonrasında bazı öğrencilerde istenmeyen davranışların azaldığı, okullarında daha uyumlu hale geldikleri, sosyal hayatlarında pozitif yaklaşımların arttığı gözlemlenmiştir. Uygulama Atölyesinde bireysel ve ekip çalışmaları sonucunda 77 proje üretilmiştir” diye konuştu.

Ayrıca Toprak, Uygulama Atölyesi projesinin hayata geçirilmesinde kendilerine destek veren Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan’ a, Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı’ya, Çubuk Belediye Başkanlığına ve hayırsever iş adamı Muzaffer Temel’e teşekkür etti.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.