• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

25 Kasım 2009 23:10

Çubuk’ta Öğrencilere Kızılay Tanıtıldı

cubuk kizilay tanitimÇubuk’ta özel bir okulda Türk Kızılay’ı düzenlenen seminer ile öğrencilere tanıtıldı.

Türkiye’nin en eski, saygın kuruluşlarından olan ve kamu yararına çalışan Kızılay’ın çalışmalarını anlatmak aynı zamanda Çubuk Şubesini tanıtmak amacıyla Yükselen Kolejinde seminer düzenlendiklerini belirten Çubuk Şubesi Başkanı Yaşar Durukan, Türk Kızılay’ın 141 yıllık bir geçmişi olan kurum olduğunu hatırlatarak, her gencin bu kurumu tanıması gerektiğinin altını çizdi.

GENÇLİK TÜRK KIZILAY’ININ FAALİYET ALANI

Küçük yaştan itibaren çocuklara Türk Kızılay’ı hakkında bilgi sahibi olmaları için çalışmalar yaptıklarını belirten Türk Kızılay’ı Kurumsal Eğitmeni Buket Öcalan,  Kızılay’ın faaliyet alanlarından birinin de gençlik olduğunu söyledi. Buket Öcalan, ’’Türkiye’nin en önemli potansiyellerinden biri olan gençliğin en iyi bilinçlenmesi kurumumuzun faaliyet alanlarından biridir. Gençliğimizi Kızılay hakkında bilgilendirerek onları paylaşmayı seven, yardıma muhtaç insanlara el uzatan, faydalı bireyler olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz’’ dedi.

KIZILAY’IN İSMİNİ MUSTFA KEMAL ATATÜRK VERDİ

Türk Kızılay’ının milli geleneğimizde var olan yardımlaşma duygusundan doğduğunu söyleyen Öcalan,  simgesini hilalden alan Kızılay’ın ismin Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiğini belirtti. Bugün yaklaşık iki yüz kişilik bir gruba seminer verdiklerini söyleyen Öcalan, Türk Kızılay’ının vizyonundan misyonuna yapılan tüm faaliyetleri, her yönüyle soru cevaplı sinevizyon eşliğinde anlattıklarını ifade etti.

ÇOCUKLAR AYAK İZLERİNİ TAKİP EDER

            Ülkenin en güzide kurumlarından birinin Kızılay olduğunu vurgulayan Yükselen Koleji Müdürü Zekai Özgür, ’’Kızılay ile çalışmaktan son derce mutluyuz. Çocuklar ayak izlerini takip ederler. Bizler ne yaparsak ne öğretirsek onlarda onu yaparlar. İlk kumbara kampanyasını da Kızılay ile birlikte biz başlatmıştık. Bu gün kumbaralarda açılarak tutanakla bankaya teslim edilmeye başladı’’ şeklinde konuştu.

Düzenlenen seminerde doğal afetlerden korunma yöntemleri de anlatılırken ayrıca katılımcılara da seminer sonunda çeşitli konularda bilgilendirici broşürlerde dağıtıldı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.