• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

30 Ekim 2009 21:12

Çubuk’ta PKK Lanetledi

teror magdurlari dernegi cubuk aciklamasi

 

 

 

Çubuk’ta bulunan şehit ve gazi yakınları PKK’nın dağdan inerek teslim olma sürecinde yaşanan olayları ilçe merkezinde yoğun kalabalık ile protesto etti.

 

Çubuk Terör Mağdurları Dayanışma Derneği tarafından organize edilen protesto gösterisinde; ilçe nüfusuna kayıtlı 58 şehit ve 23 gazisi bulunduğu belirtildi.

 

Ellerinde Türk bayraklarıyla birlikte terör örgütünü protesto eden şehit ve gazi yakınları, Habur’da yaşananların kendilerini incittiğini belirttiler.

Şehit yakınları adına yapılan açıklamalarda; “Teröriste kucak açılmaması istendi. Sık sık PKK aleyhine sloganların atıldığı gösteride hükümete de çağrıda bulunan şehit yakınları, PKK konusunda iktidarın tuzağa düşmemesi gerektiğini ve Habur’da yaşananların şehit, gazi ve ailelerine saygısızlık olduğunu” dile getirdi.

 

OĞLUMU ALDINIZ KIZIMI ALMIYORSUNUZ

Protesto gösterisinde şehit babası İsa Kaplan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’a seslenerek, ”Şehit yakınlarının başörtüsü gibi konulardan ötürü orduevlerine alınmaması çok üzücü, bunun bir an evvel düzeltilmesi gerekiyor.” dedi.

 

Kaplan, ”Oğlumu teröre kurban verdim. Vatan için şehit oldu. Kendisi İmam Hatip’liydi. Kızım başörtüsünden ötürü orduevine şehit kardeşi olduğu halde giremiyor. Kızımı başörtüsü nedeniyle orduevine almıyorsunuz. Neden oğlumu İmam Hatipli olduğu halde askere aldınız. Benim oğlum İmam Hatipliydi kızım başörtüsü var diye içeri alınmaması ne kadar doğru. Yapmayın bu ayrımcılığı, ben oğlumu acele acele askere gönderdim, böyle ayrımcılık varsa hoca yapardım göndermezdim. Ben vatan için oğlunu şehit vermiş bir babayım. Bu neden görünmüyor.” diye sordu.

PKK terörünün bitirilmesi için öfkeyle seslenen halk, kan akıtılmasının sona ermesini istedi. Kınama programında yoğun kalabalığın protesto gösterisi sorunsuz son buldu.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.