• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

30 Mayıs 2011 17:42

Çubuk’ta Toplu Açılış Heyecanı

Çubuk’ta Toplu Açılış Heyecanı

Ankara 2. Bölge Millet vekil Adayları ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çubuk ilçesinde yaptırılan yol, park ve atık su arıtma tesislerinin açılışı için Çubuk Şehir Atatürk Parkına geldiler.

Çubuk’ta özel bir yurt ve okulun temel atma törenine katılan Gökçek, daha sonra Atatürk Parkında düzenlen toplu açılış törenine katıldı. Gökçek, aniden bastıran yağmur altında yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta açıkladığı Ankara projelerden duyduğu mutluluğu dile getirerek, vaat edilen projeler tamamlandığında başkentin bir başka olacağını söyledi.

Gökçek, Ankara’ya yapılacak yatırımlarının tutarının 30 katrilyon lirayı geçtiğini belirterek, “2023 yılına kadar bu yatırımların Ankara’ya yapılması demek her sene 2, 5 milyar doların Ankara’ya girmesi demek. Bunun için çok mutluyuz. Sadece 5 sene içerisinde Ankara’ya 6 milyar Dolar yatırım yapılacak. Bu, Ankara’daki İvedik, Ostim, Başkent sanayisinin ayağa kalkması demektir” dedi.

Çubuk’a yapılan yatırımları anlatan Gökçek, “AK Parti olarak, Büyükşehir ve Çubuk Belediyeleri olarak size ne söz verdiysek hepsini yerine getirdik. Çubuk’un alt yapısını yeniledik. 66 kilometre içeme suyu hattı döşedik, 20 kilometre daha döşeyeceğiz. Ankara Çubuk karayolunu 6 şeritli yaptık. Yolun ortasını ağaçlandırdık, kenarlarını da ağaçlandıracağız. Karagölü yeniden düzenleyeceğiz ve sizlerin hafta sonu rahat bir nefes alabileceğiniz bir mekan haline getireceğiz. Çok yakın zamanda Hanımlar Lokalini hizmete sokacağız. Çubuk İçme Suyu Arıtma tesisini yaptık. Ayrıca Akkuzulu ve Çubuk pis su arıtma tesislerini de hizmete açtık. Yaptıklarımız bundan sonra yapacaklarımızın teminatıdır” diye konuştu.

Gökçek, konuşmaların ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Haluk İpek, Milletvekili Cevdet Erdöl ve Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ile birlikte tesislerin açılışını yaptı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.