• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

05 Haziran 2011 13:31

Çubuk’ta Tüm Yollar Açıldı

Çubuk’ta Tüm Yollar Açıldı

Çubuk’da imarı yapılmış ancak bugüne kadar çeşitli nedenlerle yolları açılmamış bulvar, cadde ve sokak yolları açıldı.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, daha önceki dönemlerde imarı yapılmış ancak bugüne kadar çeşitli nedenlerle yolları açılmamış bulvar, cadde ve sokak yollarını açtıklarını ve açmaya da devam edeceklerini söyledi. Çubuk’un çok geniş bir alanda daha önceki dönemlerde imarlarının yapıldığını anlatan Özden, ancak bu güne kadar bu alanlarda alt yapı da dahil olmak üzere yolların büyük bir kısmının açılmadığını belirtti. Bulvar, cadde ve sokak yollarının açılmadığından alt yapı hizmetlerinden de yoksun kalan bu bölgelerde yoğun olarak yol açma çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Özden, yerel seçimlerin ardından bu güne kadar 43 bin metre uzunluğunda yol açtıklarını kaydederek, “İlçe genelinde 43 bin metre ham yol açtık. Bu yollara 244 bin metreküp stabilize malzeme serimi yapıldı. 748 bin 800 metre reglaj yapıldı. Sokaklarımıza 268 bin 675 ton sıcak asfalt serimi yapıldı. Yine bu açılan yollara 3 bin120 metre kaldırım yapılırken, 8 bin 250 metre bordür taşı döşendi. 3bin 600 metrekare kilit taşı döşenirken, 8 bin575 metrekare kilitli taş olan yollarda tamir yapıldı. Ayrıca stabilize olan yollara da 19 bin 25 metreküp asfalt kırığı serimi gerçekleştirildi” diye konuştu. Geniş bir alana sahip ilçede geçmişte imarı yapılmış ancak, henüz açılmamış olan yol bulunduğunu belirten Özden, bu yerleşim yerlerine ASKİ ve diğer kurumlar tarafından alt yapı hizmetlerinin götürülemediğini kaydetti Başkan, imkanları el verdiği sürece bu çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerinin altını çizdi.

İlçe genelinde çevre kirliliği oluşturan yapıların da kaldırıldığını ifade eden Başkan Özden, “Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz tarafından ilçemizde muhtelif mahallelerde bulunan çevre ve görüntü kirliliği ile hayati tehlike arz eden 73 adet eski bina yıkılarak hafriyatları kaldırılmıştır” dedi.

BAŞKAN ÖZDEN: “İMARA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Bir şehri şehir yapanın elbette herkesin bildiği gibi, imar planı olduğunun altını çizen Başkan Özden, ne yazık ki düz bir ova olan Çubuk’ta yeterince imar planlarına dikkat edilmediğini veya şehircilik ilkelerine uygun yapılmadığını vurgulayarak, “Biz göreve geldiğimiz günden itibaren bu kangirana dönüşmüş sorunu çözmek için çaba sarf ediyoruz. Büyükşehir Belediyemizin Nazım İmara planına uygun olarak 150 hektar alanda imar çalışmasını yaptık. Yine Büyükşehir Belediyemizin Nazım İmara planına uygun

olarak 3 bin hektar alanda da imar revizyonu yapmaya başladık ve çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.