• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

29 Temmuz 2010 13:28

Çubuk’ta Yağlı Güreşlere İlgi Büyük Oldu

Çubuk Belediyesi Yağlı Güreşleri müsabakaları vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

 Türkiye Güreş Federasyonu’nun desteğiyle Çubuk Belediyesi tarafından Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesi’nde düzenlenen güreşlere, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 213’e yakın güreşçi katıldı.

 Belediye Başkanı Lokman Özden’in ve meclis üyelerinin halkı ve misafirleri selamlamasının ardından yağlı güreş müsabakaları Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü’nün verdiği konserle başladı. Ülkenin dört bir yanından ünlü pehlivanların ve güreş severlerin akınına uğrayan müsabakalarda heyecanlı dakikalar yaşandı.

Minik güreşçilere patlamış mısır ve şeker dağıtan Başkan Özden, yaptığı konuşmada kurum olarak temel belediyecilik hizmetlerinin yanında sosyal belediyeciliğe de önem verdiklerini söyledi. Özden, ”Yağlı güreşler kendi kültürümüze ait geleneksel spor dalları arasında halkımızın en çok sevdiği ve rağbet ettiği, yaşatılması gereken güzel bir gelenektir. Bizler bir yandan Çubuk’u sağlıklı, yaşanılabilir, marka şehir yapma yolunda yoğun bir tempo içerisinde çalışırken, diğer yandan kültürümüze ve geleneklerimize özgü bu güzellikleri yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

 Özden, yağlı güreşlerin Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesi’nde yapılmasına dikkat çekerek, “Bu etkinliği burada yapmamızın nedeni, ilçemizin merkezinde bulunan ve yıllardır askeriyenin sınırları içerisinde bulunduğu için sivillerin merak edipte giremediği ağaçlık ve yeşil alanı ilçe halkımızın görmesini istedik. Bunun için de bu alanı tercih ettik” şeklinde konuştu.

 Yağlı güreşlere yaklaşık 100 güreşçinin katılacağı açıklanırken, birçok il ve ilçeden gelen güreşçilerle sayı 213’e çıktı. Kıran kırana mücadelelerin sürdüğü güreşleri 3 binden fazla güreş sever izledi. Güreşlerde başpehlivanlık için Savaş Yıldırım ile Nuri Zengin karşı karşıya geldi. 30. dakikada rakibini yenen Yıldırım başpehlivan oldu. Başpehlivanlık için mücadele eden güreşçilerden Savaş Yıldırım birinci, Nuri Zengin ikinci, Osman Özgün ve Murat Hikmet üçüncülüğü paylaşırken, güreşçiler madalyalarını ve kupalarını Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’den aldılar.

 Güreş ağalığı seçiminin yapılmadığı güreşlerde, dereceye girenlerin kategorilerine göre sıralaması şu şekilde oluştu:  

“Sembol: Durali Koçak, Ahmet Sezer Ünal, Doğukan Baştuğ ve A. Can Alkan,

Minik 1: Arslan Grew, İbrahim Şamil Özek, Oğuzhan Yıldırım ve Emrah Altunsarı,

Minikler 2: Rahmi Sakarya, Muhammet Ergin, Berat Keleş ve Murat Can Solmaz,

Teşvik: Mehmet Yaman, Taha Sarı, M. Yaşar Şener ve Hasan Karakaya,

Minik 3: Gürkan Nural, Bilal Aldemir, Yunus Emre Salman ve Efe Sami Üral,

Tozkoparan: Rıdvan Ünal, Ahmet Yıldız, İbrahim Bıyık ve Ahmet Yüce,

Deste: Halil Yılmaz, Sadettin Erdem, Kemal Koçak ve Sıtkı Talhan,

Baş Altı: Mahmut Sutay, Ali Şahin, Yücel Ünsal ve Gürsel Kaya.”

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.