• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

01 Temmuz 2011 19:02

Çubuk’tan Tayvan’a Taş İhracatı

Çubuk’tan Tayvan’a Taş İhracatı

Çubuk’tan Tayvan’a Agat taşından kolye ve yüzük gibi değerli ürünler ihraç edilecek.

Tayvan Taipei Ekonomi ve Kültürel Misyonu James C. H. Chen Sjd’i Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aysel Neşeli ve beraberindeki heyet ziyaret etti.

Türkiye ve Tayvan arasında hem ticareti, hem de Turizmi geliştirmek istediklerini söyleyen James C. H. Chen Sjd’e Çubuk Agat Taşı işlemecisi Ahmet Keser’den Çubuk Agat taşından yapılan kolye, yüzük ve küpe hediye edildi.

Ankara Altın Park’ta düzenlenen fuarda Çubuk Belediyesi tarafından açılan standı sık sık gezerek, ilçe ile yakından ilgilenen Tayvan Taipei Ekonomi ve Kültürel Misyonu James C. H. Chen Sjd’in davetlisi olarak Büyükelçiliğe ziyarette bulanan Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aysel Neşeli, Çubuk Agat Taşı İşlemcisi Ahmet Keser ve Ressam Filiz Çayır yakın ilgi ile karşılandılar. Tayvan ve Türkiye ilişkiler hakkında bilgi veren Taipei Ekonomi ve Kültürel Misyonu James C. H. Chen Sjd, Çubuklu iş adamlarını ülkelerine yatırıma davet etti. Tayvan’ın yatırım yapıla bilecek ülkeler arasında ilk beşinci sırada olduğunu kaydeden C. H. Chen Sjd, ayrıca her yıl yaklaşık 9 milyon Tayvanlı turistin yurt dışına çıktığının altını çizerek, bunun sadece 10 bininin Türkiye’ye geldiğini vurguladı.

Türkiye Tayvan arasında geliştirilecek ilişkilerin önemine değinen C. H. Chen Sjd, bu ilişkilerin artırılması için kendilerinin her türlü desteği verebileceğini ifade etti. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aysel Neşeli’nin ve Ahmet Keser’in kendilerine fuar süresinde gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren C. H. Chen Sjd, Çubuk’u ziyaret etmek istediğini söyledi.

 Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aysel Neşeli’de Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’in kendilerine selamını ileterek, ilçesi hakkında bilgi verdi. İlçede her yıl düzenlenen Uluslar arası Turşu ve Kültür Festivali hakkında da bilgi veren Neşeli, festivalin iki ülke arasında ilişkiler artırılmasına bir vesile olabileceğini kaydetti. C. H. Chen Sjd’i 15-18 Eylül’de düzenlenecek Uluslararası Turşu ve Kültür Festivali’nde davet eden Neşeli, ilçelerine özgü birçok ürünleri olduğunu kaydederek, bu ürünlerin tanıtımı konusunda ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi konusunda kendilerinin köprü olabileceğini anlattı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.