• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

18 Mart 2010 00:50

Doğa Severler Çubuk’ta

cubuk dogaseverlerAnkara’nın Doğal Güzelliklerine Sahip İlçesi Çubuk’ta Traking Hareketliliği Yaşanıyor.

         Ankara’nın doğal ve bakir alanlarına sahip ilçesi Çubuk, hafta sonu doğaseverlerinin akınına uğruyor.

Başkentin doğal ve bakir güzelliklerini görmek ve doğa sporları yapmak isteyen yerli ve yabancı turistler Çubuk’u oldukça beğeniyorlar. Son yıllarda yapılan festivaller ve tanıtımlarında etkisi ile Çubuk’a gelerek ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında artış oldu.

– 18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ ANISINA TRAKİNG YAPTILAR  

Daha öncede Atatürk’ün yaylasına dikkat çekmek için yürüyüş yaptıklarını söyleyen  Atmaca Dalış ve Doğa Sporları Grubu lideri Eyüp Hacioğlu, bu günde 45 kişilik bir doğasever ile 18 Mart Çanakkale Şehitler Günü anısına Çubuk Karagöl’de traking yapacaklarını kaydetti.  Bu seferki grubun öğretmenler, öğrenciler ve askerlerden oluştuğunu kaydetti grup üyelerinden Selim Yılmaz (43), 18 Mart’ın hafta içine denk geldiği için daha öncesinden bir yürüyüş yapmak istediklerin ifade ederek,  ’’Çanakkale destanını yazan ecdadımızın yaşadığı zorlukları bir nebzede olsa bizlerde yaşamak istedik. O eşsiz ruhu unutmamak ve unutturmamak için böyle bir organizasyon düzenledik. Kırk beş kişilik bir arkadaş grubu ile bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz’’ diyerek, ilçenin daha önceleri çok fazla bilinmediğini belirten Yılmaz, ‘’Ancak bu gün görüldüğü gibi birçok grup Çubuk’un güzelliklerini görmek ve incelemek için buraya akın etmiş. Bu manzara, doğa sporlarına ilginin her geçen gün arttığının bir göstergesidir’’şeklinde konuştu

İlçeye gelen diğer bir grup olan Orion Traking’in lideri olan Hüseyin Aydoslu, emekli olduktan sonra doğa sporlarına ilgisinin daha çok arttığını ve oluşturduklar grupla Ankara’nın doğal güzelliği olan yakın ilçelerine hafta sonları günü birlik turlar oluşturduklarını kaydetti.   Çubuk birkaç kez geldiklerini belirten Aydoslu, her seferinde yeni yerler ve yeni güzellikler keşfettiklerini belirterek,’’ Başkentte yaşayan herkese Çubuk’u görmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü burada bakir görülmeye değer bir çok güzellikler mevcut. Özellikle köylerde yaşayan insanları bir selamla her şeylerini sizlere açıyor. Bu her yerde göremeyeceğiniz bir misafirperverlik örneğidir’’dedi.

Daha önceleri belirledikleri parkurların olduğunu ancak, bu gelişlerinde burada Atatürk Yaylasının da olduğunu öğrendiklerini söyleyen Aydoslu, burası içinde ayrıca yürüyüş yapacaklarını sözlerine ekleyerek, tüm Ankaralıların ve doğa severlerin Çubuk’u görmelerini istedi.

-İLÇEYE İLGİDEN ESNAF MEMNUN

İlçeye turistlerin gelmesinden çok memnun olduklarını söyleyen Çubuk Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Gaffur Zengin, ilçenin tanıtımı ile birlikte ilçeye ilginin ve ziyaretçinin her geçen gün artığını belirtti. Zengin, ’’İlçemize ilgi her geçen gün artıyor. Bu ada esnaf olarak bizleri ziyadesi ile mutlu etmektedir. İlçemizde hafta sonları bu güne kadar görmediğimiz bir hareketlilik var. Bunun neticesinde de İlçe esnaflarımızdan çaycısından lokantasına, turşucusundan marketine kadar bir hareketlilik yaşanmasına neden olmaktadır. Bu hareketliliğin yaşanmasına neden olan Çubuk Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özden’e ve ekibine esnafım adına teşekkür ederim’’dedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.