• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

21 Ocak 2015 12:49

Dolandırıcı Yakalandı

Dolandırıcı Yakalandı

cubuk dolandiriciÜlke geneli bankamatik dolandırıcısı Kırıkkale’de yakayı ele verdi.

Çubuk’ta bankamatik dolandırıcılığı tespit edilen ve aranan K.Ç. (32) isimli kişi Kırıkkale’deki son işinde polis tarafından suçüstü yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Çubuk’ta 3 kişiyi dolandıran K.Ç., Temmuz 2012’de, M.G (50) isimli kişinin önce 1500 TL parasını, sonra da M.G.’nin eline geçirdiği kredi kartı ile çeşitli kuyumculardan 4176 TL’lik altın alışverişi yaptı. Aynı kişi Şubat 2014’te ise H.O. (76) kişinin 400 TL parasını, Aralık 2014’te de N.K. (59) isimli kişinin 900 TL parasını alıp kayıplara karıştı.

Dolandırıcı banka önlerinde bekleyerek bankamatikten maaş çekmeyi bilmeyen yaşlı ve emekli vatandaşlara yardım etme bahanesiyle yaklaşıyor. Mağdur şifresinin girmesinin ardından kart sahibine ‘bankamatik kartını yuttu’ diyerek bankanın içine girmesini söylüyor. Mağdur kişi içeri girince bankamatikten parayı alarak kaçığı bilgisi verildi.

Birçok değişik ilde çeşitli bankalara ait bankamatiklerden maaş çekmek isteyen vatandaşları da aynı taktikle dolandıran K.Ç. Kırıkkale’deki son işinde, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık ve Gasp Büro Amirliği ekiplerince suçüstü yakalandı. 40’a yakın ayrı dolandırıcılık dosyası bulunan K.Ç. emniyetteki ifadesinin ardından tutuklanarak, Kırıkkale cezaevine gönderildi.

Yetkililer, vatandaşları bankamatikten para çekmek istedikleri zaman ya banka güvenlik görevlisinden yada içeriden yardım istemeleri gerektiği konusunda uyardı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.