• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

22 Aralık 2013 17:18

Ekmekte Vatandaş Karı

cubukta ekmek fiyatlari dustuFırıncıların rekabeti ekmeği 40 kuruşa indirdi.

Yeni yılla birlikte ekmeğe zam yapılacağı konuşulurken Çubuk’ta, fırıncılar arasındaki rekabetten dolayı ekmek fiyatında indirime gidildi.

Birçok kentte ekmeğe zam yapılması beklenirken, Çubuk’ta ise fırıncılar, kendi aralarındaki rekabetten dolayı ekmek fiyatlarını 40 Kuruşa kadar indirdi. İlçedeki fırıncılar, 250 gram ekmeğin 70 kuruş yerine 40 kuruşa kadar satılması nedeniyle zararına iş yaptıklarını dile getiriyor.

Ekmeğin maliyetinin her geçen gün zamlandığını dile getiren Çubuk Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Gaffur Zengin, unun çuvalının 60-70 lira, mayanın ise 42 liradan satıldığını belirtti. Bu girdilere bir de yakıt masrafları eklendiği zaman ekmeğin 70 kuruştan daha yüksek fiyata satılması gerektiğini ifade eden Zengin, fırıncıların kendi aralarındaki haksız rekabetten dolayı tarife artışı isteyemediklerini kaydetti.

İlçede 70 Kuruşa satılan ekmeğin rekabet nedeniyle 40 Kuruşa kadar düştüğünü anlatan Zengin, ”Bu uygulama tamamen vatandaşın lehine olan bir uygulamadır. Tarifenin üzerine çıkmadan tarifenin altında satılması vatandaşımız için iyi bir şeydir. Fırıncılarımız bu uygulamadan dolayı zarar ediyorlar. Bu rekabetin bir iki ay içerisinde durulacağına yani eski fiyatlarda satışın yapılacağına inanıyorum” dedi.

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Sadık Karabal da Ankara’da ve Türkiye’de en ucuz ekmeği Çubukluların yediğini söyledi.

Fiyatların indirilmesi nedeniyle bakkalların müşterilerini muhafaza etmek amacıyla fırından aldıkları fiyattan satış yaptıklarını kaydeden Karabal, yeni açılan ekmek fırınının ardından ilçede bir rekabetin başladığını ifade etti.

Çubukluların şuan Ankara’nın ve Türkiye’nin en ucuz ekmeğini yediğini vurgulayan Karabal, ”Çubuklular olarak biz 4 yıldır Ankara’nın en pahalı ekmeğini yiyorduk. Ankara’da her yerde ekmek 60 Kuruşa satılırken, Çubuk’ta 70 Kuruşa satılıyordu. Ankaralılar 50 Kuruşa ekmek yerken, biz 60 kuruşa ekmek yiyorduk. Yani hep biz 10 Kuruş fazlaya ekmek yedik. Şuanda Türkiye’de ve Ankara’da en ucuz ekmeği biz yiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.