• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

24 Mayıs 2014 15:58

Enduro Şampiyonası’na Hazırlık

cubuk Enduro sampiyonasini BekliyorÇubuk’ta Haziran ayında yapılacak Türkiye Enduro Şampiyonası için hazırlıklar devam ediyor.

Türkiye Enduro Şampiyonası’nın 3. ayak yarışları Çubuk’un Evci Yaylası’nda düzenlenecek. Hitit Motosiklet Kulübü tarafından organize edilecek yarışlara, Türkiye Motosiklet Federasyonu, Çubuk Kaymakamlığı, Çubuk Belediyesi ve Çubuk Orman İşletme Şefliği de katkı verecek.

Yaklaşık bir aydır her hafta sonu Evci Yaylası’na gelen Hitit Motosiklet Kulübü üyeleri 25 kilometre uzunluğunda bir parkur hazırladılar. Parkur, seyircinin ilgisini artırmak amacıyla yapay ve doğal engellerle donatılırken, görsellik düzeyi yüksek kısa mesafeli ve zamana karşı yarışılan uzun mesafeli “Enduro test” ve “ekstrem test” olmak üzere 2 test etabı da yer alıyor.

Hitit Motosiklet Kulübü Başkanı Kubilay Karaca, test etaplarını birbirlerine bağlayan bağlantı yollarının işaretlemesini tamamladıklarını söyleyerek, hem parkurları hem de diğer hazırlıkları 30 Mayıs’a kadar tamamlayarak şampiyonaya hazır hale geleceklerini belirtti.

Şampiyonaya katılacak sporcuların hafta sonları Evci Yaylası’na gelerek parkuru tanıma antrenmanları yapmaya başladıklarını kaydeden Karaca: “Çubuk Evci Yaylası’nda tamamıyla bu sporun doğasına uygun bir parkur hazırladık. Parkurda doğal olmayan hiçbir şey bulunmayacak. Yarış severleri aileleri ile birlikte Çubuk ilçesinin bu güzel doğasında heyecanlı bir yarış izlemenin keyfini çıkartmaya bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Ankara’dan Çubuk’a antrenman için gelen yarışçılar ise “Çok güzel bir parkur hazırlamışlar. Evci Yaylası’nın çok güzel ve zor bir arazi yapısı var. Kartpostal gibi doğal güzelliği ile süper bir yarış atmosferi olacak. Bu yarışmada emeği geçenlere teşekkür ederiz” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.