• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

15 Eylül 2013 16:06

Engellerin AB Projesi Başladı

Engelsiz Bir Yasama Renklerle Basla Projesi,Çubuk Aile Yaşam Merkezi ve Çubuk Engelliler ve Engelli Dostları Derneğinin birlikte hazırladığı, AB Eylem 1.2 Gençlik Girişimleri kapsamında yürütülen “Engelsiz Bir Yaşama Renklerle Başla” adlı projenin faaliyetlerine başladı. 

Proje kapsamında düzenlenecek sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle engellilerin yaşam alanlarının genişletilmesi, kimseye ihtiyaç duymadan rahatça toplumsal hayata katılabilecekleri bir ortam hazırlanması;”Bu hayatta ben de varım, yaşamak benim de hakkım!” diyen engellilerin sesinin duyurulması hedeflenmektedir.

Projenin ilk faaliyeti olan Mogan Gölü piknik gezisi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Geziye bedensel, zihinsel, işitme ve görme engelli üyeler ve ailelerinin yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Turizm Şube Müdürü İdris Tezcan’da katıldı. Kimi zaman sokağa çıkmakta zorlanan, sosyal ve fiziksel engeller nedeniyle toplumsal yaşamın dışında kalan engelliler, aileleri ile Mogan Gölü’nün eşsiz doğasında unutamayacakları bir gün geçirdiler. Piknikte balık tutup, top oynayan, şarkılar söyleyen, sandal gezisi yapan ve bol bol fotoğraf çektiren üyeler bir günlüğüne de olsa engellerini unuttular.

Gün sonunda geçirdikleri bu güzel günün tatlı yorgunluğuyla evlerinin yolunu tutan engelliler ve aileleri bu faaliyette emeği geçen herkese ve engelsiz bir şehir kurmak için her gün yeni hizmetler sunan Ankara Büyükşehir Belediyesinin değerli başkanı Sayın Melih Gökçek’e sonsuz teşekkürlerini sundular.

 Proje kapsamında gerçekleştirilecek diğer faaliyetler;

23-27 Eylül engelli rampalarının boyanması

28 Eylül Atatürk parkı resim terapisi

9 Ekim Engelliler ve Toplum konulu seminer

23 Ekim Yaşama Sevinci konulu seminer

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.