• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

28 Şubat 2018 11:01

Eski başkan maaş alacağı gerekçesiyle odayı icraya verdi

Eski başkan maaş alacağı gerekçesiyle odayı icraya verdi

Seçimi kaybeden eski başkan maaş alacağı gerekçesiyle odayı icraya verdi.

Çubuk Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanlığı’nın 14 Ocak 2018’de gerçekleşen genel kurulunda iki isim aday oldu. 8 yıldır esnaf odası başkanlığı yapan Sadık Karabal seçimi kaybederken, yeni yönetim Harun Yazıcı Başkanlığı’nda oluştu.

MAAŞ ALAMAMIŞ

8 yıldır esnaf odası başkanlığı görevini yürüten Karabal seçimi kaybetmesinin ardından harekete geçti, 1 Ocak 2016-31 Aralık 2017 tarihleri arasında maaşını alamadığı gerekçesiyle, söz konusu dönemlerde başkanlık görevini yürüttüğü odayı 45 bin 305 Tl’lik tutar ile icraya verdi.

ESNAF TEPKİ GÖSTERDİ

Çubuk Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası esnafları eski başkanın odayı icraya vermesine tepki gösterdi. Esnaflar “İcraya verdiği dönemde kendisi başkanlık görevini yürütüyordu. Bugüne kadar böyle bir talebi bulunmamasına rağmen, seçimi kaybetmesinin ardından odayı icraya vermesini doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandılar.

ÜYELERİNE MAAŞ ALMAYACAĞIM DEMİŞ

Çubuk Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası, sosyal medyada paylaştığı icra belgesinin altına şu notu düştü: “14.01.2018 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısında, maaş hakkı alacağı olduğunu, ama bu işi severek hizmet amaçlı yaptığını dolayısıyla bu parayı almak istemediğini beyan eden Eski Başkan Sadık Karabal’ın odamızı hacze verdiğinin belgesidir. Takdir üyelerimizindir” diye açıklandı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.