• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

07 Kasım 2015 12:03

Gece Güvenlik Gündüz

Gece Güvenlik Gündüz

ankara cubuk tesbihÇubuk ilçesinde meraktan başladığı tespih ona iş kapısı oldu.

Tespih sanatının çok eskilere dayandığını belirten 23 yaşındaki İsmail Çoban, Adnan Menderes bulvarı üzerinde kurduğu küçük atölyesinde değerli objelerden el emeği göz nuru işleyerek tespihe dönüştürüyor.

Tespih ustasının bu işi öğretmemelerinden yakınan Çoban, tespih sanatına 5 yıl önce meraktan başladığını belirterek, “Bu mesleği kendi kendime öğrendim. İlçede de sadece ben yapıyorum. Asıl işim özel güvenlik, geceleri güvenlik işi gündüz de atölyemde tespih yapıyorum. Tespih yapmak bana huzur veriyor. İlçede birçok genç tespihe merak gösteriyor. Bir tespihi ortalama 3 günde milim milim ölçerek yapıyorum. Birçok kişiden özel sipariş aldım. Bu merak ve tespih kullanımı bizde geçmişimizden bu yana çok uzun zamanlardan bu yana var. Sanırım böylede devam edecek” diye konuştu.

Kehribar, kuka meyve çekirdeği, oltu, fildişi, bilardo topu gibi birçok materyalden tespih yapan Çoban, “Atölyeyi kurmak için çok sevdiğim arabamı sattım. Bu işin bir sınırı yok. Her geçen gün bir şeyler üretiyorum. Hayatı stres yapanlar tespih çeksin. Bu özellikte tespihler var. İnsanın üzerindeki stresi alıyor.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.