• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

24 Ekim 2009 00:05

Hastanede Görev Değişikliği İddiası

cubuk devlet hastanesi

 

 

Çubuk’ta görevli 19 ebe ve hemşirenin, Ankara Sağlık İl Müdürlüğü tarafından merkezde bulunan hastanelerde görevlendirilmek üzere geri çekildiği öne sürüldü.

 

        Edinilen bilgiye göre, Çubuk Halil Şıvgın Devlet Hastanesinde ve ilçede bulunan sağlık ocaklarında görevli 19 ebe ve hemşirenin, Ankara Sağlık İl Müdürlüğü tarafından merkezde bulunan hastanelerde görevlendirilmek üzere geri çekildiği öne sürüldü.

Hastaneden ve Sağlık Ocaklarında 19 ebe ve hemşirenin merkeze çekilmesi iddiasına tepki gösteren Çubuk Platformu Basın Sözcüsü Şuayip Yaman, nüfusu hızla artan bir ilçe olan Çubuk’un her geçen gün sağlık personeli ve doktor sayısında artış olması gerekirken, ilçede bulunan sağlık personelin merkeze çekilmesine anlam veremediklerini belirtti.

Yaman şunları kaydetti: ”Sadece Çubuk Devlet Hastanesinde 13 ebe, 7 acil tıp teknisyeni, 2 sağlık memuru ve bunların yanında göz, kardiyoloji, beyin cerrahı, kadın doğum gibi alanlarda doktor ihtiyacı var. Sağlık Ocaklarında da birçok sağlık personeli ihtiyacı var. Bu ihtiyaçlara rağmen ilçemizden bir anda 19 sağlık personelinin alınması ilçemizi sarsmıştır” dedi

İlçede bulunan Hastanenin Dispansere çevrilmeye çalışıldığını söyleyen Yaman, ayrılan personel ile özellikle acil serviste ve diğer birimlerde bulunan personelin iş yüklerinin arttığını, Çubuk’ta Doktor gibi ebe sıkıntısının da büyük olduğunu söyledi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.