• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

18 Aralık 2011 15:16

Hastanede Sosyal Hizmet Birimi Açıldı

Hastanede Sosyal Hizmet Birimi Açıldı

Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi sosyal hizmet birimi hizmete girdi.

Sosyal hizmet, İnsanların yardımsız karşılayamadığı ihtiyaçlarının karşılanamaması ve çözemedikleri sorunlarının çözülmesi amacı ile sosyal hizmet uzmanları tarafından gerçekleştirilen profesyonel faaliyetlerdir.

Yoksulluk,  işsizlik, göç, madde bağımlılığı, suçluluk, sokak çocukları, korunmaya muhtaç çocuklar, yaşlılık, ihmal ve istismar vakaları, özürlülük, hastalık vb. gibi sosyal sorunlar sosyal hizmetin çalışma alanına girer.

Tıbbi sosyal hizmet; hastaların, psiko-sosyal ve sosyo-ekonomik sorunlarını çözerek, tedaviye uyumlarını artırmak amacıyla yürütülen sosyal hizmet uygulamasıdır. Hastaların kişisel ve ailevi sorunlarının çözümlenmesinde ailesi, yakın çevresi ve gerektiğinde diğer Sosyal Hizmet Kurumlarıyla iş birliği yaparak çözüme katkı sağlandı.

Sosyal Hizmet Birimi, hastanede ayakta veya yatarak muayene ve tedavi olan hastaların tıbbi tedaviden etkin bir biçimde yararlanmaları amacıyla yürütülen ekonomik, sosyal, psikolojik, eğitici destekleyici ve geliştirici hizmetlerin yanında, hastanın ailesi ve çevresi ile ilişkilerinin düzenlenmesi, hastaneden çıktıktan sonra kişisel ve ailevi sorunlarının çözümlenmesi gibi hizmetlerin yürütüldüğü birimdir.  Çubuk Halil Şıvgın Devlet Hastanesinde bu birimdeki çalışmaları görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Zübeyir Ünsal ve Sosyal Hizmet Uzmanı Kamuran Ensoy yürütüyor.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.