• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

20 Ocak 2010 22:58

HAYASAD’ tan Onkolojiye Teşekkür

hayasad onkoloHasta ve Yakınlarının Haklarını Savunma Derneği (HAYASAD), hasta haklarına özen gösteren, hastanelerinde hasta hakları bilincini geliştirme konusunda önemli katkı sağlayan hastane yönetimlerini ziyaret ediyor.

HAYASAD geçtiğimiz günlerde Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret etti.

Başhekim Doç. Dr. Mahmut Koç’a, Hasta Hakları Birimi kurucu başhekim yardımcısı Dr. Aziz Borucu’ya ve Hasta Hakları Birim Sorumlusu Sosyal Hizmet Uzmanı Seyit Ulupınar ile Sosyal Hizmet Uzmanı Huri Ulupınar’a bugüne kadar hasta hakları birimine başvurulara gösterdikleri hassasiyet, özen, disiplinli örnek çalışma ve üstün gayretleri nedeniyle teşekkür belgesi verdi.

 “Sağlık Hizmetlerine Güven Hasta Haklarına Saygıdan Geçer.

Bu Hastane O Güveni Hak Ediyor.”

 HAYASAD Genel Başkanı Ahmet Tandoğan, Eğitim Koordinatörü Doğa Yaşar ve Kurul Üyesi Hamdullah Uğur tarafından gerçekleştirilen ziyarette HAYASAD Genel Başkanı Ahmet Tandoğan, hasta hakları biriminin hizmet içi eğitimlerle hastane çalışanlarına, yatağı başında hastalara ve yakınlarına yaptıkları hasta hakları eğitim ve bilgilendirmenin önemine işaret etti. Hasta hakları kurullarında görüşülen şikayetler için çalışma başlatılmasının hakların korunması ve geliştirilmesini sağladığını vurguladı. Genel Başkan, hastanenin aynı gayret ve disiplinle başarılı bir şekilde çalışmalarını sürdüreceğine inandıklarını söyledi. Tandoğan bu anlayışın, hastanenin verdiği sağlık hizmetine duyduğu güvenin ve olumlu beklentinin arttığını belirtti.

Tandoğan “Sağlık hizmetlerine güven hasta haklarına saygıdan geçer. Bu hastane o güveni fazlasıyla hak ediyor.” dedi.

Hastane Başhekimi Mahmut Koç, dernek tarafından aldıkları teşekkür belgesinin kendileri için çok anlamlı olduğunu, hasta hakları kurullarındaki disiplinli çalışmaların örnek gösterilmesinden ve hissedilen bu güvenden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • mahmut koç 01 Ocak 2012 16:06 CEVAPLA

    ne hasta hakkı yaa!! o kadar bebek öldü hakları nerde anca yesinler içsinle