• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

29 Temmuz 2010 13:34

Hayatın Temel Taşı, Okumak

Okumanın büyük sabır ve emek gerektirdiğini yadsınamaz bir gerçek olarak görürsek ve gelişimin temel taşı olduğunu bilirsek, sanıyorum okumaya gerekli önemi göstermeye başlayabiliriz.

 Ülkemizde maalesef okumaya ve düşünmeye gereken önem verilmiyor. Bu yüzden de toplum olarak çıtamızı yükseltmemiz zorlaşıyor. Böylece sosyo-ekonomik ve kültürel düzeyi zayıf bir toplum karakterine bürünüyoruz.

 Kültürlerin ancak yazı diliyle birbirine aktarılıp geliştirildiğini tarih kitaplarından okuyoruz. Bu da bize kültürlenmenin ancak okuyarak gerçekleşebileceğini gösteriyor. Okumayan, araştırmayan, merak etmeyen bir topluma, huzursuzluğa mahkûm bir toplum diyebiliriz.

 Okumayı önemsemek ve önemsetmek genç, yaşlı, hepimizin insani görevi. Umuyorum artık bu bilinçle hareket eder toplumumuzun daha iyi bir noktaya gelmesini sağlayabiliriz.

 Kuran-ı Kerim, Allah’ın emri olan “Oku” emri ile başlıyor. Elbette bu emrin başlangıcı çok geniş anlamlar taşıyor.

İnsanın okudukça geliştiği ve kültürel olgunluğa erişebildiği malumunuz. Ancak başlangıçta okumanın ve bunu bir alışkanlık olarak geliştirmenin oldukça sabır ve emek gerektirdiği de bir gerçektir.

 Evet, okumak büyük bir sabır ve emek isteyen bir iştir. Her babayiğidin harcı değildir. Sağlıcakla kalın…

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.