• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

25 Kasım 2011 18:43

Herkes Askerlik Yapmalı

Herkes Askerlik Yapmalı

Terör Mağdurları Derneği Başkanı Avan: “Her Vatandaş Askerlik Yapmalı” dedi.

Zeki Avan, yaptığı yazılı açıklamada, bedelli askerlik uygulamasının canı gönülden askerlik yapacakları derinden etkileyeceğine işaret etti.

Çubuk’un nüfusuna oranla 59 şehit ve 23 gazisi ile en çok şehit veren ilçelerden biri olduğunu vurgulayan Avan, “Çıkarılacak bedelli askerlik uygulamasıyla, parası olan askerlik yapmayacak, parası olmayan askerlik yapacaktır. Bu uygulama canı gönülden askerlik yapanları da etkileyip, morallerini bozacaktır. Bu, ‘parası olmayan şehit ve gazi olacak, parası olan şehit ve gazi olmayacaktır.’ düşüncesini de beraberinde getirir.” dedi.

Bedelli askerlikten elde edilecek paraların şehit ailelerine ve gazilere yansıtılacağı söylentilerine değinen Avan, şöyle devam etti: “Para bulunur ama vatan bulunmaz. Her Tük vatandaşı askerlik yapmalıdır. Bize göre sadece çok önemli yerde ve önemli meslekte olanlar istisna olarak görülebilir. Vatanın da zaten onlara ihtiyacı vardır. O kişiler de işi ile vatanı vazifesini yapmalıdır. İş paraya döküldüğü zaman bu işin manevi yönü kalmaz.”

Maddi yönden devletin şehit ailelerine ve gazilerine imkanları dahilinde sahip çıktığına vurgu yapan Avan, “Sorun ve eksiklerimiz var, ama para bulunur ama vatan bulunmaz. Eskiden askerden gelmeyeni adamdan saymaz ve kız vermezlerdi. Para her şey değildir. Paranın bile geçmediği yerler vardır. Bunlardan birisi de para ile askerlik yapmaktır.” ifadelerini kullandı.

haberler.com

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.