• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

23 Aralık 2009 00:42

Hıfzıssıhha Kurulunda Önemli Kararlar Alındı

          cubuk aksiyon toplanti

 

  

 

 

Çubuk İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kaymakam Meftun Dallı’nın başkanlığında toplandı ve toplantıda önemli kararlar alındı.

İlçe Hıfzıssıhha toplantısına Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Belediye Başkanı Lokman Özden, Sağlık Grup Başkanı Dr. Levent Tuğ, Çevre Sağlık Tekniksiyeni Galip Şimşek, İlçe Tarım Müdürü Cengiz Akbayrak ve Serbest Eczacı İsmail Poyraz katıldı.

MERKEZDE BULUNAN AHIRLARA SON ÜÇ AY MÜDDET

Toplantısında alınan karara gör İlçe merkezindeki Yıldırım Beyazıt, Yavuz Selim, Atatürk, Cumhuriyet ve Barbaros mahallelerinde çevre kirliliğine, kötü görünüm ve çeşitli hastalıklara sebep olan ahır ve mantar üretim yerleri kaldırılacak. Ahırlara 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren 3 ay süre verileceğini kaydeden Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, söz konusu yerlerde yapılan hayvancılığa ve mantar üretimine son verilmediği takdirde ilgili mevzuat hükümleri gereği ceza uygulanmasına ve bu yapılardan kaçak olanlarının belediyece yıkılmasına karar verildiğini söyledi.

ÇÖPÜ SAATİNDEN ÖNCE VEYA SONRA ATANLARLA, EVİNİN ÖNÜNE DOĞALGAZ GELİPTE BAĞLATMAYANLARA CEZA UYGULANACAK

Ayrıca alınan diğer bir karar ile ilçede bulunan Temiz İçme Suyu arıtma tesisinin ters yıkama suyunun çay yatağına verilmesinin önlenmesi için ASKİ’ye yazı yazılmasına karar verildiğini vurgulayan Kaymakam Dallı, buradan çıkan atık suyun kanal aracılığı ile Pissu Arıtma Tesisine götürülmesi gerektiğine işaret etti. Kaymakam Dallı,’’ İlçe merkezinde özellikle kış aylarında soğuk günlerde yaşanan hava kirliliğinin önüne geçmek için doğalgaz kullanımının artırılmasında gerekli tedbirlerin alınmasının sağlanması ile çöplerin belediyece belirlenen yöntemlerce ve saatlerde dışarı çıkarılmasının sağlanmasına yönelik de kararlar alındı. İnsan ve çevre sağlığını tehdit eden ve kurallara uymayanlar hakkında belediye zabıtasınca gerekli cezai müeyyideler uygulanacak’’ dedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.