• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

08 Eylül 2010 09:02

İç Anadolu Birliği “Evet” Diyor

İç Anadolu bölgesindeki 14 ilden seçkin kişilerce kurulmuş olan (İÇAN) İç Anadolu Birliği, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak halk oylamasında genel temayüle uygun olarak, EVET diyeceklerini açıkladı. 

          Birliğin genel başkanı Şevket Tandoğan; 12 Eylül’ü bir milat olarak gördüklerini söyleyerek; “Bugüne kadar Türkiye’nin, üstünlerin hukukunun egemen olduğu darbe anayasası ile yönetildiğini, bu nedenle de ülkenin sürekli olarak önünün kesildiğini, çağdaş demokrasinin ve modernleşmenin gerçekleştirilemediğini ifade etti.

Tandoğan sözlerine şöyle devam etti:

“12 Eylül de “EVET” diyerek, baskıcı dikta anlayışının tarihin karanlık sayfalarına gömüleceğine, tarafsız yargının ve demokratikleşmenin önünün açılacağına, böylece sivil anayasanın hayata geçirileceği aydınlık günlerin geleceğine inanıyoruz. İç Anadolu Birliği olarak bizler, bir avuç mutlu azınlığın yönettiği baskıcı ve totaliter bir Türkiye istemiyoruz. Bizler, İnsan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğünün hâkim olduğu, özgür, gelişmiş, çağdaş, muhafazakâr, müreffeh, demokrat, milli birlik ve beraberliğin sağlandığı altın çağını yaşayan bir Türkiye istiyoruz. Bunun için de 12 Eylül de yapılacak olan referandumda “EVET” diyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.