• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

05 Ağustos 2010 16:29

İftar Çadırları Hazır

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ramazan süresince kentin 26 farklı noktasında kuracağı yemek merkezi ve iftar çadırlarında her gün en az 4 çeşit yemeği vatandaşlara sunacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Haber Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Ramazanın birlik ve beraberlik içerisinde toplumsal kaynaşma ruhuyla yaşanması için Büyükşehir Belediyesi, geleneksel eğlenceleri günümüze taşımanın yanı sıra Ramazan süresince çok sayıda vatandaşa iftar yemeği verecek.

Bu kapsamda Hüseyin Gazi Mahallesi Hüseyin Gazi Kültür Merkezi, Siteler Girişi üst geçit ayağı, AŞTİ içi, Güvenpark, Abdiipekçi Parkı, Elvankent Gimsa arkası, Gençlik Parkı Tren Garı önü, Kuyubaşı Gökçek Parkı, Gazino Otobüs Hareket Noktası, Pursaklar Merkez, Akdere M. Ali Altun Parkı Yanı, Abidinpaşa (Makro Market Yanı), Elmadağ Merkez, Sincan Lale Meydanı, OSTİM Metro İstasyonu yanı, Demetevler Onkoloji Metro Durağı Otoparkı, Şentepe Son Durak Pazar Yeri önü, Gölbaşı Merkez, Akyurt Beyazıt Mahallesi Belediye Binası yanı, Çubuk Atatürk Parkı yanı, Kalecik Belediye İşhanı, Kazan Belediye yanı, Bala Pazar Yeri, Hacı Bayram Camisi Önü, Gençlik Parkı İçi, Beşevler Metro üstü noktalarında iftar çadırı kurulacak.

Çadırlarda her gün en az 4 çeşit yemek vatandaşlara sunulacak.

GEÇLİK PARKINDA RAMAZAN NOSTALJİSİ

Ramazan süresince Gençlik Parkı’nda ünlü sanatçıların vereceği konserlerin yanı sıra, şiir dinletileri, edebiyat ve fikir sohbetleri, tiyatro oyunları, mehter konserleri, Karagöz-Hacivat, Aşuk-Maşuk, Orta Oyunu, Meddah gibi geleneksel temaşa sanatları, hediyeli yarışmalar ve birbirinden renkli gösteriler düzenlenecek.

Parkta kurulacak çarşıda kitapçılar, çantacılar, ayakkabıcılar, kuru yemişçiler, giyim-kuşam, tekstil, hediyelik eşya, sanat ve el sanatlarının yer alacağı stantların yanında, Ramazan nostaljisini yaşatacak macuncular, pamuk şekerciler, kestaneciler, mısırcılar gibi seyyar satıcılar da bulunacak.

Bu arada vatandaşlar, parktaki Ramazan eğlencelerinde çok özel 360 derece açılı, 3 boyutlu planetaryum (gezegen evi) küresinde özel efektli uzay seyri imkanı yakalayacak.

Ankaralılar için Ramazan süresince kentin değişik noktalarından Gençlik Parkı’na her gün ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.