• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

27 Ağustos 2011 12:34

İyimaya, Çubuk’ta İftara Katıldı

İyimaya, Çubuk’ta İftara Katıldı

Çubuk’ta vatandaşlarla iftar yapan AK Parti Ankara Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, terörle mücadelede Türkiye’nin bütün refleksi ile gereken önlemi alacağını belirtti.

Ortadoğu’daki gelişmelere ilişkin, demokrasinin uğramadığı ülkeleri de dönüştürdüğünü, değiştirdiğini anlatan İyimaya, Libya, Mısır, Suriye gibi Arap ve İslam devletlerinde dönüşümün aslında geç kalınmış bir dönüşüm olduğunu ifade ederek, “Mısır’da, Suriye’de, Libya’da meydana gelen olayların biraz berisini düşünüyorum ve o bölgelerin, o milletlerin, o devletlerin hayrına sonuç doğuracağını düşünüyorum. Ben gelişen olayların yakın gelecekte olmasa bile orta vade de dünya barışının ve Türkiye’nin hayrına olacağını düşünüyorum. Arap ülkeleri demokrasiyle tanışacaklar, buluşacaklar. Çoğulculuğun farklı düşüncelerin, demokratik siyasal partilerin getirdiği erdemlerle sanıyorum yakın gelecekte buluşacaklar”diye konuştu.

Türkiye’nin millet olarak devlet olarak büyük olduğunu ve bunun sadece bu cesameti ile değil, tarihi ile birikimi ile büyük olduğunu vurgulayan İyimaya, şu anda sorunlu görülen Kandil’in ve o bölgenin imparatorluğun egemenliği içerisindeki alanlar olduğunu hatırlattı.

Türkiye’nin güvenlik refleksi bakımından neyi gerekli kılıyorsa o hareketleri yapacağının altını çizen İyimaya, şunları söyledi:

“Başbakanımızın çok güzel bir sözü var, ‘Türkiye bu konumda konuşmak değil, yapmak konumundadır’ ve yapıyor da. Terörle mücadelede ne gerekiyorsa o yapılacaktır. Bu sorunu bir iç siyaset meselesi olarak ele almamak lazımdır. Görüyorum ki bütün siyasi partilerde bu konuda hükümetimize destek veriyorlar. Bdp’nin eğer demokrat bir parti ise kendisini gözden geçirmesi ve ivedi bir şekilde gözden geçirmesi ve meşru zeminlerde siyaset yapması gerekmektedir. Şiddeti destekler beyan ve görüntülerden uzak kalması lazımdır. Terörle mücadelede Türkiye bütün refleksi ile gereken önemleri alır. ”

Mahkeme kararı olmaksızın devlet görevlisi olsun, başka birisi olsun konuşmaların, görüşmelerin, kayda alınmasının çok yanlış ve kınanması gerektiğini söyleyen İyimaya, dinlemelerin yapılmaması için önlemlerin alınması gerektiğini belirtti. İnternete düşen ses kayıtlarındaki açıklamalardan Türkiye’nin bir bütün olarak ders çıkarması gerektiğinin altını çizen İyimaya, Türkiye’nin bir bütün olarak bu açıklamalardan ders çıkarması gerektiği ifade etti.

Maden Kanununun yenilendiğini anlatan İyimaya, Türkiye’de madenciliğin gelişmesi için gerekli önlemlerin alındığını kaydetti. Taner Yıldız’ın dünya çapında uzman ve bilgili olduğunu vurgulayan İyimaya, “Türkiye kaynaklarına sahip çıkıyor. Altınından kromuna tüm madenlerine sahip çıkıyor. AK Parti döneminde madenler işletilmiyor isnadı, temelden yoksun bir isnattır. Maden Hukukunu yeniledik ve o alanda da büyük atılımlarımız var” diye konuştu.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.