• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

27 Şubat 2010 00:47

Karagöl Değişime Uğrayacak

cubuk karagolÇubuk Belediyesi’ne Geçen Karagöl, Eski Günlerine Kavuşacak.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, belediyeye devredilen Karagöl’ün eski günlerine kavuşacağını belirterek, “Yapacağımız projelerle Karagöl’ü harika bir görünüme kavuşturacağız” dedi.

Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden 5 yıllığına Çubuk Belediyesi’ne devredilen Karagöl’de incelemelerde bulunan Özden, bölgeye yapılacak hizmetler ile ilgili bilgi verdi. Doğanın tüm güzelliklerini barındıran ve krater göl olan Karagöl, Ankara’nın doğal bir mesire alanı olduğunu ifade eden Özden, “Şu an karla kaplı olan göl, çok bakımsız ve sıkıntılı bir konumda. Biz, burada yapacağımız projelerle bölgeyi harika bir görünüme kavuşturacağız. Lokantasıyla, cafesiyle, dinlenme yerleriyle, gezinti ve yürüyüş yollarıyla vatandaşların hizmetine sunacağız.

Çubuk’tan 27 kilometre uzaklıkta olan Karagöl, herkesin hafızasında, hatırasında olan nostaljinin yaşanabileceği çok harika bir mesire alanı olacak. Ankara bu sezon yolların yapılmasıyla birlikte bu alana daha kolay ulaşabilecek. Burası yeşilin tonları bünyesinde barındıran bir göl. Kuş çeşitleri bakımından da örnek nadide bir alan” dedi.

Ankara’nın doğal mesire alanı olan Karagöl’e bugüne kadar vatandaşların yolun bozuk olması ve işletmecinin tutumundan dolayı buraya gelmek istemediğini ifade eden Özden, “Şimdi ise belediyeye geçmesinden çok mutlular. Biz bu zenginliğimizi ihmal etmeyeceğiz. Biz vatandaşların özlediği eski o güzel Karagöl günlerini yeniden getireceğiz” dedi.

Karagöl’de bu yıl ilk olarak bakım ile var olan sosyal tesislerin onarımını yaparak bu yazın vatandaşların hizmetine sunmak istediklerini kaydeden Özden, “Vatandaşlar burada yapılacak barbüküler ve mangallar ile piknik yapabilecekler. İsteyenler avcılık yapabilecek. Doğa yürüyüşü yapabilecekler. Ayrıca çocuklar için park yapılacak. Sportif faaliyetler için tesisler yapılacak. Herkese hitap edebilecek sosyal donatılar olacak. Bu sezon Ankaralıları Karagöl’e bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.