• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

15 Nisan 2016 09:48

Karagöl Geçici Kapatıldı

Karagöl Geçici Kapatıldı

cubuk karagol tabiat kapatildiÇubuk’ta bulunan ve doğal güzellikleriyle ilgi gören Karagöl Tabiat Parkı, tadilat çalışmaları dolayısıyla ziyarete kapatıldı.

Çalışmaların ardından Karagöl’ün yeniden Ankara’nın en çok turist çeken yeri olmaya devam edeceğini anlatan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, yaptığı açıklamada, Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından işletmesi Ankara Büyükşehir Belediyesine devredilen Karagöl Tabiat Parkı’nın tadilat nedeniyle geçici olarak ziyarete kapatıldığını bildirdi.

Atıl vaziyette duran ve kullanılmayan sosyal tesisler ile otel binasının yıkılarak yeniden yapılacağını anlatan Başkan Acehan, şöyle konuştu: “Bugün itibarıyla peyzaj çalışmaları, yeni piknik alanları oluşturma, otopark alanı genişletme çalışmaları başladı. Tabiata zarar vermeden atıl vaziyette bulunan sosyal tesisler yıkılarak yenileri yapılacak. Ayrıca bir zamanlar valilik konağı ve Gazi Üniversitesi sosyal tesisi olarak kullanılan ve bakımsızlık nedeniyle yıkılma noktasına gelen bina tamamen yıkılarak yerine 100 kişi kapasiteli izcilik ve gençlik merkezi yapılacak. Spor ve oyun alanları ile yürüyüş alanlarının da yapılacağı Karagöl Tabiat Parkı, güvenlik nedeniyle çalışmalar tamamlana kadar ziyarete kapatıldı” diye konuştu.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.