• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

17 Kasım 2009 23:59

Karagöl’e Çubuk Talip

cubuk karagol webANKARA-Çubuk belediye başkanı Lokman Özden, ilçelerinde bulunan Karagöl’ün korunması, bakılması ve işletilmesine talip olduklarını bildirdi.

        Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, yaptığı açıklamada, Milli Parklar Genel Müdürü Prof. Dr. M. Kemal Yalınkılıç ile Karagöl mesire alanıyla ilgili görüştüklerini söyledi.

        Başkan Özden, doğal güzelliğiyle ilgi odağı olan, Çubuk ile Kızılcahamam arasında Yıldırım Dağı’nın eteğindeki turizm ve mesire alanı Karagöl’ün daha önceki işletmeciler tarafından gerekli bakım ve temizliğinin yapılmadığı gerekçesiyle vatandaşların şikâyette bulunduğunu ifade etti.

         Özden, şunları kaydetti: ”Çubuk Belediyesi olarak ilçenin doğal güzelliklerini korumak ve turizme kazandırmak istiyoruz. Bu nedenle de bu bölgeye talibiz. İlçemiz, başkentin en önemli doğal güzelliklerine ve mesire alanlarına sahiptir. Bu güzelliklerimizi turizme kazandırmak istiyoruz. İlçemizin doğal güzelliklerinden Karagöl bugüne kadar yeterince değerlendirilmemiştir. Değerlendirilmediği gibi bakım ve temizliği de istenilen düzeyde olmamıştır. Bu güzelliği hem korumak hem de ilçe ekonomisine kazandırmak düşüncesindeyiz. Milli Parklar Genel Müdürü Sayın Prof. Dr. M. Kemal Yalınkılıç ile görüşerek, Karagöl’ü işletmek istediğimizi belirttik. Kendileri de bu talebimizi olumlu buldu. Bu konudaki gerekli yazışmalarımızı da yaptık.”

         Belediye Başkanı Özden, Karagöl’ün belediye tarafından işletildiğinde hem daha iyi korunacağını hem de daha iyi tanıtılacağını sözlerine ekledi.

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.