• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

13 Kasım 2011 14:01

Kaymakam Şahin Çalışmaları Anlattı

Kaymakam Şahin Çalışmaları Anlattı

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, ilçede yapılan ve yapılacak çalışmaları anlattı.

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, yaptığı açıklamada, göreve geldiği 6 aylık süreyi değerlendirerek, Sosyal Yardımlaşma Vakıf’ında bulunan 7 bin dosyayı yeniden gözden geçirdiklerini ve yapılan incelemeler sonucunda bu sayıyı 2 bin 900’e indirdiklerini belirtti.

Sosyal Yardım Bilgi Sistemi (SOYBİS) sistemi ile sürekli güncelleme yaptıklarını ifade eden Şahin, yeni projeler hakkında bilgiler verdi.

Öksüz, yetim, yaşlı, çalışmaya elverişli olmayan ve sosyal güvencesi olmayan kişilere yardımlarda öncelik tanımayı benimsediklerini belirten Şahin, “Rutin yardım yapılan kişi sayısını bin 500’den 300’e indirdik. Bu yıl 2 bin 300 ton kömür yardımı ve 600 öğrenciye de eğitim yardımı yaptık. Kurban Bayramı öncesi 52 öksüz ve yetim çocuğumuza da bayramlık aldık” diye konuştu.

İlçede boşanma oranlarının yüksek olmasının kendilerini bu alanda çalışma yapmaya sevk ettiğini belirten Şahin, “Aile Destek ve Şiddetin Önlenmesi” projesini hayata geçirdiklerini, bu kapsamda ilk olarak gönüllü imamlara eğitim vermeye başladıklarını söyledi.

İlçenin ağırlıklı geçim kaymağının tarım ve hayvancılık olduğunun altını çizen Şahin, bu nedenle örtü altı yetiştiriciliği konusunda üreticileri teşvik ettiklerini belirterek, “Seracılık konusunda pazara yakın olması, topraklarının verimli olması, su ve ulaşım konusunda bir probleminin olmaması emek gücünün yoğun olması ilçenin artısıdır” dedi.

İlk etapta 85 bin liralık 8 seranın kurulumuna başladıklarını bildiren Şahin, “Üreticilerimizden yüzde 30 katkı payı aldığımız projede seraların yüzde 70’i hibe edilecek. Ancak üreticilerimizin 5 yıl boyunca üretim yapmasını şart koyduk. Bu seralarda yazın sebze, yeşillik çeşitleri yetiştirilecek. Önümüzdeki yıl sera sayısını 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Yalova’da olduğu gibi Çubuk’ta da iç ve dış mekan süs bitkileri yetiştiriciliği konusunda projeleri olduğunu kaydeden Şahin, bunun içinde 2 seranın ihalesini yaptıklarını ve diğer 8 sera konusunda da çalışma başlattıklarını söyledi.

İlçeye bağlı köyleri tek tek incelediğini ve köylülerden bilgiler aldığını kaydeden Şahin, Köydes projesi kapsamında köylerde yol ve içme suyu sorunun kalmadığını belirterek köyden kente göçü engellemek ve tersine göç başlatmak için çeşitli projeler geliştireceklerini belirtti.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.