• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

21 Şubat 2009 19:17

Kızılay dan Öğrencilere Anlamlı Hediye

Çubuk’ta Türk Kızılay’ı ve T.C Ziraat Bankası tarafından ortaklaşa yürütülen kampanya ile Başak Çocuk – Kızılay Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde öğrencilere kumbara dağıtılıyor.

Yetkililerden edinilen bilgiye göre; Türk Kızılay’ı ve T.C Ziraat Bankası tarafından ortaklaşa yürütülen kampanya çerçevesinde, öğrencilere dağıtılan kumbaralara harçlıklarını biriktiren öğrenciler daha sonra Ziraat bankasına yatıracak ve ülke genelinde bu şekilde biriken paralarla Kızılay Kardeş Kulübü Okulu yaptırılacak.

Minik öğrencilere hitaben yazılan mektupta şunlara değiniliyor; “Harçlığının bir kısmını biriktirdiğin bu kumbarayı öğretmenine verdiğinde, o biriktirdiğin parayı senin adına T.C. Ziraat Bankası’ndaki Türk Kızılayı hesabına yatıracak. Sen ve senin gibi arkadaşlarının sayesinde biriken parayla hiç tanımadığın kardeşlerine okul yaptırılacak. Büyüklere bile örnek olacak bu davranış ile okulu olmayan, çok istediği halde eğitim alamayan binlerce yaşıtın senin ve okul arkadaşlarının sayesinde eğitim alabilecek” deniliyor.

Kızılay’ın yapmış olduğu bu kampanyanın öğrencilerde yardımlaşma ve paylaşma duygularını güçlendireceğini belirten Türk Kızılayı Çubuk Şubesi Başkanı Yaşar Durukan, ilçede her geçen gün Kızılay kurumuna olan güven ve itibarın artığını vurguladı. Durukan, Gazze’de göstermiş olduğumuz performans sayesinde Türk Kızılayı’nın bir kez daha insanların gönlünde taht kurduğunun altını çizdi. Başlatılan yeni kampanyanın da Çubuk’ta önemli ölçüde katılım sağlayacağını belirten Durukan, yetkililere ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

İlçede kampanyaya ilk Yükselen Kollejinde başlanılmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Kolej Müdürü Zekai Özgür, Ziraat Bankası ve Kızılay kurumunun yapmış olduğu bu kampanyayı bir eğitimci olarak çok memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Özgür; “Daha öneki yapılan çalışmalara göre, Kızılay’ın bu kez yapmış olduğu kumbara çalışmasının çok güzel olduğunu gördük. İnşallah bu kampanya yararlı olacaktır ve bu güzel ilgi çekici kumbara sayesinde her öğrenci katılacaktır. İnşallah toplanan bu yardımlarla Ülkemizde güzel bir okul yapılır ”dedi

Türkiye Ziraat Bankası ve Kızılay’ın ortaklaşa yürüttükleri kampanya da öğrencilere dağıtılan küre şeklindeki kumbaralar, öğretmenler ve öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.

H.Yiğiner

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.