• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

28 Kasım 2013 21:14

Konakta Açılış Töreni

bekir agalar konak acilis toreniÇubuk Belediyesinin yaptığı Bekir Ağalar Konağı, gençlik merkezi, kültür evi, yaşlı merkezi, satranç merkezi ve parkların toplu açılış töreni yapıldı.

Çubuk Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bekir Ağalar Konağı, gençlik merkezi, kültür evi, yaşlı merkezi, satranç merkezi, parklar ile korulukların toplu açılış töreni yapıldı.

Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Caddesi üzerindeki Bekir Ağalar Konağı Çubuk Şehir Müzesi’nde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Lokman Özden, Çubuk’un son yıllarda halkın da katkı ve desteğiyle büyüyerek geliştiğini söyledi.

Açılışı yapılan hizmetlerin yanında ilçeye en büyük hizmetleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan ve Büyükşehir Belediye Başkan Melih Gökçek’ten aldıklarını anlatan Başkan Özden, “Biz göreve geldiğimizde ilçemize 19 park vardı. Biz bu parklara ilave olarak 40 adet daha yaptık. Aynı zamanda 3 adet koruluk varken bu gün 47 adet daha koruluk yaptık. Yeşil alan miktarını 3,73 metrekareden 7,8 metrekareye çıkarttık. Gençlerimiz spor yapsın diye 8 adet halı saha ve 2 adet basketbol sahası yaptık. Gençlik Merkezi, Kültür Evi, Satranç Merkezi, 2 adet bilgi evi yaparak bu gün hizmete açıyoruz.  Üniversite bu dönemde geldi. Sayın Başbakanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Geldiğimizde doğalgaz abone sayısı bin 795 iken bu gün 15 bin abone oludu ve 30 bin abone olabilecek alt yapı döşendi” dedi.

İlçede daha önce her zaman tarihin canlandırılması konusunda bir özlem olduğunu hatırlatan Başkan Özden, “Tarihi konaklarımıza sahip çıkalım onlar yerle yeksan olmasın diyorduk. Dört adet tarihi konağımızı kamulaştırdık. Bu konuda sayın valimizin, kaymakamımızın ve il özel idaresinin de emekleri çok. Yüzde seksen onların destekleri oldu, yüzde yirmilik ve artışlarını da biz karşıladık. Bu konakta kültür evi, şehir müzesi var” diye konuştu.

Üç ay sonra yerel seçimlerin yapılacağını da kaydeden Başkan Özden, seçim süresince nezaket kuralları çerçevesinde yarışın yapılması tavsiyesinde bulunarak, “Biz bu seçimde kim galip gelirse gelsin, ilçenin seçmiş olduğu kişi olarak ona sonsuz hürmet besleriz. On beş yıldan beri bu makamdayım, bulunduğum bu makamda çocuklardan yaşlılara kadar her kesimden dostum, arkadaşım, kardeşim var. On beş yıldan beridir de cep telefonumda değişiklik yok. Ben sizlere hizmet etmekten şeref duydum. Rabbim hakkımızda hangisi hayırlısı ise onu bize nasip edecek” diyerek, açılışa gelen herkese teşekkür etti.

İlçede yapılan hizmetlere herkesin şahit olduğunu söyleyen Kaymakam Cemal Şahin de konuşmasında “İlçede merkezi hükümet kaynaklarından ve yerel kaynaklardan ciddi hizmetler yapılıyor. Biz bunlara şahit oluyoruz, koordine ediyoruz. Eğitimde, sağlıkta, tarımda, alt yapıda ve üst yapıda çok büyük yatırımlar yapıldı. Yapılan bu yatırımlar ilçemizin gelişmesi için ve ilçemiz ciddi anlamda gelişti. İlçemiz üniversite ve yapılan yeni yatırımlarla daha da gelişecek. Gelecek nesillere daha gelişmiş büyük bir ilçe devredeceğiz. Bu hizmetlerin gelişinde ilçemizde olan birlikteliğin büyük bir etkisi var. İlçeye bu güzel hizmetlerin gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğünün konserinin ardından İlçe Müftüsü Bilal Kara tarafından dua okundu. Duanın ardından kurdele Başkan Özden, Kaymakam Şahin ve davetliler tarafından kesildi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.