• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

14 Mart 2010 23:49

Kooperatif Seçiminde Kavga Çıktı

esnaf odasi kavgaYeşil Çubuk Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Seçiminde Kavga Çıktı.

         Yeşil Çubuk Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin genel kurulu olaylı geçti. Başkan adaylarının tarafları seçim öncesi birbirine girdi.

         Çubuk Kızılay Şubesinin Düğün ve Konferans Salonunda yapılan olağan genel kurul saatinde gelen üyelere önce sıraya girerek battaniye hediye edildi. Battaniyesini alan seçmenler oy kullanmak için salonu doldurduktan sonra divan seçimine geçildi. Divanın teşekkülünden sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yönetim kurulu, yıllık çalışma raporu, denetim kurulu raporları, bilanço, gelir, gider tabloları ve 2010 yılı tahmini bütçesi okunarak oylandı.  Yönetim kurulu oylamasın geçmeden önce eski adaylardan Çubuk Belediye Başkanı ve 29 Mart yerel seçimlerinde MHP’den Belediye Başkan adayı olan Mustafa Gökmen’in kardeşi Salih Gökmen’in taraftarları ile diğer aday Ahmet Yalçın kapalı oylama yapılması için divana dilekçe verdi. Dilekçeleri alan divan teklifin oylamasına geçti. Oyların bir türlü sayılamaması sözlü atışmalara neden olurken, bir süre sonra yerini kavgaya bıraktı. Mustafa Gökmen’in kardeşinin yerine müdahale etmesi siyaset yapılıyor eleştirilerine neden olurken, müdahaleler nedeniyle seçimler yaklaşık 3 saat süren tartışmaların ardın ancak yapıla bildi. Olayların fazla büyümesine engel olmak için adaylardan Seyit Ahmet Güneş ve diğer adaylar ortak mutabakata vararak kapalı oylama yapılmasını kabul ettiler.

 Genel kurula 951 kooperatif üyesinden 644 üye katılırken bunlardan 618 üye oy kullandı. Sandıktan çıkan oylardan 8’i iptal edilirken kooperatifin kurucu üyesi ve 26 yıldır başkanlık yapan Seyit Ahmet Güneş, oyların 322’sini, Salih Gökmen 271’ini ve Ahmet Yalçın 17’sini aldı.   

Yönetim kurulu şunlardan oluşuyor, Seyit Ahmet Güneş, Arif Yıldırım, Orhan Saygıdeğer, İsmail Benli, Cafer Gökoğlu ve denetim kurulu ise Veli Demir, Aydın Hulusi Köknel ile Hasan Dinçer’den oluşuyor.

 Seçimin ardından bir konuşma yapan Ahmet Güneş, kendisine oy verenlerin, vermeyenlerin veya şu parti bu parti diye siyasi parti ayrımı gözetmeden tüm üyelerin başkanı olduğunu söyleyerek, herkesin her zamanki gibi başının tacı olacağını ifade etti. Genel kurula üyelerin gösterdiği duyarlılık ve hassasiyetten dolayı teşekkür eden Güneş, ayrıca yaklaşık on saat kadar süren seçimden ve uzun süre bekletildiklerinden dolayı da özür diledi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.