• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

25 Şubat 2011 18:07

Kuruçay Köyü Camisi Bitti

Çubuk’a bağlı Kuruçay Köyü’nde 2 yıl önce temeli atılan ‘Müderris Hacı Ahmet Efendi Cami’ tamamlandı.

Eski camilerinin yaşanan depremlerden dolayı zarar görmesi nedeni ile 2 yıl önce yıkılarak yerine yeni camii inşaatına başlandığını söyleyen Çubuk Dernekler Federasyonu ve Kuruçay Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Taş, caminin yapımına katkı sağlayan tüm hayırsever köy halkına teşekkür etti. Caminin yapımında yoksulundan yetimine, zengininden orta gelir seviyesine kadar tüm köylünün maddi desteği olduğunu vurgulayan Taş, yeni caminin çok detaylı projelendirildiğini ve aynı anda camide 1500 kişinin ibadet edebileceğini ifade etti.

Taş, camii hakkında şu bilgileri verdi:

’’Derneğimizin, halkımızın ve muhtarlığımızın destekleri ile 2009 yılında başladığımız cami inşaatının kaba inşaatı 10 ay gibi kısa bir sürede bitti. Daha sonra ince işçiliklere ve dekorasyona başladık. Sağ olsun biz bir şeyler yaptıkça halkımızda para yetiştirme çabasındaydı. Dört yüz metrekare alan üzerine oturtulan camimizin projesi, Osmanlı sitili ve Diyanet İşleri Başkanlığının tip projelerindendir. Camimiz biri büyük olmak üzere 15 kubbeden oluşurken, 2 adette minaresi bulunmaktadır. 1500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği camimiz yaklaşık olarak 750 bin TL’ye mail oldu. Şuanda camimizin sadece çevre düzenlemesi kaldı. İnşallah 22 Mayıs Pazar günü törenle camimizi hizmete açacağız. Camimizin ismini de yakın tarihimizde yaşamış, köyümüzün önde gelen ilim adamlarından Müderris Hacı Ahmet Efendi’nin ismini verdik’’ dedi.

Yapılan camiinin birlik ve beraberlik olunması halinde aşılamayacak hiçbir sorunun olmadığının bir göstergesi olduğunu söyleyen Taş,  ’’Bu cami azim ve fedakarlık içinde çalışmanın önünde hiçbir şeyin duramayacağının bir göstergesidir. Köyümüze ‘Müderris Hacı Ahmet Efendi Camii’ hayırlı olsun’’ dedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.