• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

23 Mart 2010 00:53

Kurye Tutuklandı

Karnında prezervatif içinde kokain taşıyan Paraguaylı kurye tutuklandı.

Esenboğa Havalimanı’nda prezervatif içinde makatından ameliyatla karnına yerleştirilmiş halde bin 150 gram kokain bulunan uyuşturucu kuryesi, sorgusunun ardından çıkartıldığı Çubuk Adliyesi’nde tutuklanarak cezaevine gönderildi. Paraguaylı kurye, içinde kokain paketleri bulunan prezervatifin karnında ağrıya sebep olması üzerine havalimanında yakayı ele vermişti.

Arjantin’den karnında kokain maddeleri olduğu halde yola çıkan 20 yaşındaki Cesar Olmedotorrs, Hollanda üzerinden Ankara’ya geldiği sırada daha fazla karın ağrısına dayanamayınca polislerin şüphesini çekmişti. Esenboğa Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nin hizmete girmesiyle birlikte uyuşturucu trafiğinin de artabileceğini gözönünde tutan Çubuk Cumhuriyet Savcılığı, Ankara Emniyeti’yle birlikte havalimanında özel önlemler almıştı. Tıpkı İstanbul Atatürk Havalimanı’nda olduğu gibi Esenboğa’da da narkotik timleri, kuryelere karşı görev yapmaya başlamışlardı. Vücudunda taşıdığı prezarvatif içindeki kokain paketleri nedeniyle karnı ağrıyan ve şüpheli davranışlarda bulunan Paraguaylı kurye, havalimanındaki narkotik timleri tarafından önceki gün yakalandı.

Hastanede rötgeni çekilen Olmedotorrs’ın karnında esnek bir cisim içinde uyuşturucu paketlerinin bulunduğu tespit edildi. Hastanede yapılan müdahale sonrası Olmedotorrs’ın karnından çıkartılan prezervatif içindeki uyuşturucu paketleri görenleri hayrete düşürdü. Ankara Esenboğa Havalimanı’nda ilk kez böyle bir olaya şahit olduklarını belirten yetkililer, bundan sonra önlemlerin daha da artırılacağı bilgisini verdi.

Ankara Emniyeti’nde sorgulanan Paraguaylı kurye Olmedotorrs, ifadesinde, kokainin bağırsaklarına nasıl yerleştirildiğini anlattı. Olmedotorrs, kendisine uyuşturucu ilaç verildikten sonra kokainin prezervatif içine yerleştirilerek paketler halinde makatından (anüs) bağırsaklarına sokulduğunu ifade etti. Olmedetorrs, ülkesinde kâğıt teknisyeni olarak çalıştığını ve aylık 500 dolar kazandığını, bu işe daha fazla para kazanmak için girdiğini kaydetti. Olmedotorrs, kokaini Ankara’da bir otelde satılan kişiye teslim edeceğini söyledi.

Emniyette sorgusu tamamlanan Olmedorrs, çıkartıldığı Çubuk savcılığı tarafından tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Çubuk Nöbetçi Hakimliği ise uyuşturucu madde bulundurmak, ticaretini yapmak suçlarından Olmedotorrs’in tutuklanmasına karar verdi. Zanlı cezaevine gönderildi. kokain esenboga

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.